Arsenal-hyökkääjä kymmenen kuukauden huililta ratkaisijaksi – ”Kaikessa oli kyse henkisestä halustamme”

Arsenal kukisti sunnuntaina Leicesterin 2-1-lukemin kotikentällään noustessaan takaa-ajoasemasta voittoon ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Arsenal iski voittomaalin toisen jakson lisäajan päätteeksi vapaapotkutilanteesta, kun Mesut Özil keskitti ja ensimmäistä kertaa kentälle tällä kaudella loukkaantumiset selätettyään päässyt Daniel Welbeck puski pallon verkon perukoille.

Arsenalille voitto oli elintärkeä mestaruushaaveiden kannalta. Leicester johtaa yhä sarjaa, mutta sekä Arsenal että Cityn sunnuntaina vieraissa 2-1-lukemin kaatanut Tottenham ovat vain kaksi pistettä perässä.

– Tämä oli vakava henkinen testi, koska olimme maalin perässä joukkuetta, joka puolustaa niin hyvin. Jatkoimme kuitenkin peliämme periksi antamattomasti ja otimme riskejä; tiesimme, että tasapeli ei olisi riittävä tulos. Kaikessa oli kyse henkisestä halustamme, Arsenal-manageri Arsene Wengeriä siteerattiin BBC Sportilla.

– Tämä tulos vahvistaa uskoamme, että olemme vahvasti mukana mestaruustaistossa. Tappio olisi ollut kohtalokas, koska ero kärkeen olisi venynyt silloin kahdeksaan pisteeseen – meidän olisi pitänyt loppukaudesta voittaa kolme peliä heitä enemmän.

Wenger oli eritoten mieltynyt siihen, että juuri Welbeck sai voittomaalin nimiinsä. Hän aloitti ottelun vaihtopenkillä, koska oli ylipäätään ensi kertaa kokoonpanossa tällä kaudella kymmenen kuukauden loukkaantumisen tuoman tauon jälkeen.

– [Hänen vaihtopenkille ottamisensa] oli hyvä päätös lopulta, koska hän on mahtava pelaaja. Jokainen seurassa on erittäin iloinen hänen puolestaan. Hän on tehnyt kovasti töitä palatakseen pelikuntoon ja koko joukkue on ottanut ilolla hänen paluunsa vastaan. Hän on mahtava tyyppi, jolla on upea asenne.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!