© Kuva: Getty Images

Arsenalissa riittää uskoa – ”Paras mahdollisuus ikinä Barcelonan kukistamiseen”

Arsenal ja Barcelona avaavat tiistaina Mestarien liigan pudotuspelinsä keskinäisellä ottelulla Lontoossa.

Arsenalin kenraaliharjoitus otteluun ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun joukkue jäi viikonloppuna kotonaan 0-0-lukemiin kakkostason Hull Cityä vastaan Englannin cupin ottelussa.

Manageri Arsene Wenger manaili ottelun jälkeen tehottomuutta hyökkäyspäässä, millaista ei saa tapahtua Barcelonaa vastaan. Ranskalaisluotsi vakuutti kuitenkin, että nyt on – jos koskaan – on Arsenalin mahdollisuus yllättää Barcelona.

Espanjalaisseura on ollut hurjassa vedossa koko kauden ja lähtee suosikkina otteluun. Barcelona pudotti Arsenalin Mestarien liigassa keväinä 2010 ja 2011. Vuonna 2006 joukkueet kohtasivat finaalissa Barcelonan voittaessa.

– Tämän parempaa mahdollisuutta emme saa Barcelonan kukistamiseen. Tärkeää on, että emme saa olla näin suurissa otteluissa hölmöjä avausosan kotipelissämme, Wengeria siteerattiin Mirror-lehdessä.

– Monesti olemme voittaneet vieraissa ja kotona päästäneet maaleja. Meidän täytyy löytää nyt hyvä tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välillä.

Arsenal lähti viime kaudella ulos pudotuspeleissä vierasmaaleilla AS Monacoa vastaan, kun ensin ruhtinaskunnan seura haki yllätysvoiton Lontoosta 3-1-lukemin. Tykkimiehet hallitsivat vieraissa, mutta 2-0-voitto ei riittänyt.

Tällä kaudella Arsenal näytti alkulohkossa uudenlaista malttia kaatamalla Bayern Münchenin 2-0-lukemin. Joukkue antoi vieraiden hallita ja iski tehokkaasti vastaan. Sama taktiikka nähtäneen myös Barcelona-pelissä tiistaina.

Kertoimet (Expekt):

Arsenal-Barcelona ti 23.2. klo 21.45

1 5,00
X 3,90
2 1,68