Pallotaiturien kuningas juhlii 36-vuotispäiväänsä – jatkuuko ura vielä?

2000-luvun alun kenties suurin pallotaituri, kaksi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Ronaldinho juhlii tällä päivämäärällä 21. maaliskuuta syntymäpäiväänsä. Mittarissa miehellä on nyt 36 vuotta.

Huipputaituri muistetaan eritoten Barcelonan vuosistaan, kun mies oli seuran ykköstähtenä Lionel Messin kypsyessä taustalla uudeksi vastuunkantajaksi.

Brassikärki pelasi Barcelonassa vuosina 2003-2008 voittaen pestinsä aikana kaksi La Ligan mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan. Brasilian maajoukkueen kanssa hän oli voittamassa mm. maailmanmestaruutta kesällä 2002 yhtenä avainpelaajana.

Hänet valittiin FIFA:n vuoden pelaajaksi vuosina 2004 ja 2005. Vuonna 2005 hän voitti myös Ballon d’Or:n. Palkinnot yhdistettiin vuonna 2010.

Jatkuuko ura vielä?

Ronaldinhon ura on ollut alamaissa viime vuodet, vaikka mies on toisinaan säväyttänytkin. Hän pelasi Euroopassa viimeksi kaudella 2010-2011 AC Milanissa, jonka jälkeen hän palasi kotimaahansa.

Sittemmin hän on edustanut kolmeakin eri brassiseuraa ja piipahti myös Meksikossa. Viimeisin pesti oli viime vuoden heinäkuusta syyskuun lopuun kestänyt sopimus Fluminensen kanssa, jonka pelaaja ja seura purkivat lopulta yhteisymmärryksessä.

Hän pelasi joukkueessa vain yhdeksän ottelua ja sai kovaa kritiikkiä faneilta. Seurajohdon mukaan Ronaldinho itse halusi lähteä, koska koki suoritustasonsa liian alhaisena.

Tuoreimmissa huhuissa helmikuussa espanjalaislehti El Mundo Deportivo väitti Ronaldinhon hylänneen Valioliiga-sensaatio Leicesterin tarjouksen ja lehdessä kerrottiin brassitaiturin hakevan sopimusta Kiinan rahakkaille kentille. Kiinassa siirtoikkuna sulkeutui myöhemmin helmikuussa, mutta Ronaldinho on yhä seuraa vailla.

Uran jatko on siis vielä hämärän peitossa, mutta myöskään lopettamisilmoitusta ei ole tullut.