© Kuva: Getty Images

Veikkausliiga-seuralle kerätään rahoitusta poikkeuksellisesti fanien toimesta

Jalkapalloseura PS Kemin toimintaa tukemaan on perustettu hanke, jonka tavoitteena on tukea seuraa ja sen fanitoimintaa joukkorahoittamalla, Veikkausliigan verkkosivuilla kerrotaan.

Jalkapalloseura PS Kemin pääsy Veikkausliigaan on poikinut uudenlaisen joukkorahoituskampanjan, joka tähtää seuratoiminnan ja sen kulttuurin kehittämiseen. Fanit voivat sijoittaa 50 euroa, jolla saa muun muassa kalenterin. Rahoitus toteutuu, jos kasaan saadaan vähintään 15 000 euroa – muuten rahat palautetaan sijoittajille.

Joukkorahoitusidean takaa löytyy merilappilaislähtöinen Tuomo Ryynänen, joka ideoi viime vuonna uusimman Pahkasika-lehden joukkorahoituskampanjan. Ryynänen kertoo, että hän sai idean jalkapalloseuran joukkorahoitukseen käydessään PS Kemin ottelussa samana päivänä, kun hän oli ollut esittelemässä Pahkasika-projektiaan Kemin sarjakuvapäivillä.

– Tällä kampanjalla kerätyillä varoilla voidaan mahdollistaa seuran fanimatkoja ja kattaa seuratoiminnan kustannuksia, Ryynänen kertoi Ylelle.

Faneille tarkoitetun joukkorahoituksen lisäksi rahaa yritetään kerätä myös yrityksiltä.

Projektiin voi osallistua osoitteessa www.pskemisoccer.fi 50 euron sijoitusta vastaan. Jos joukkorahoituksella ei kerätä vähintään 15 000:ta euroa, rahat palautetaan.

Joukkorahoitusprojekti on voimassa 8.4.2016 – 15.6.2016 välisen ajan.