© Kuva: Getty Images

Italialainen kohuhyökkääjä Cristiano Ronaldosta: ”Hän on eri pelaaja maajoukkueessa”

Portugali aloittaa tänään oman kisaurakkansa Islantia vastaan kello 22. Portugalista puhuttaessa katseet suuntautuvat Cristiano Ronaldoon.

Italian maajoukkueesta ulos jäänyt Mario Balotelli ylisti Ronaldoa vuolaasti.

– Hän on nopea, pystyy ampumaan molemmilla jaloilla, hän on vahva pääpelissä, hänen kestävyys on huippuluokkaa, Balotelli luetteli goal.comin haastattelussa.

Italialaiskärki sanoi, ettei hän ole oikea mies antamaan Ronaldolle ohjeita, koska portugalilainen on aivan eri tason pelaaja kuin hän itse. Balotelli kuitenkin kritisoi Ronaldon esiintymistä maajoukkueessa.

– Kun minä pelasin Italian paidassa, olin rentoutunut ja sain käännettyä kaiken energian positiiviseksi. Ehkä Ronaldolla tuo energia kääntyy maajoukkueessa stressiksi ja vastuuksi. Mielestäni hän on eri pelaaja maajoukkueessa kuin Real Madridissa tai Manchester Unitedissa.

– Mutta jos Ronaldo saa käännettyä tuon energian positiiviseksi, hän voi laukoa kymmenen maalia turnauksessa, Balotelli jatkoi.

Balotelli haluaisi kehittää itseään Ronaldon kaltaiseksi pelaajaksi, mutta italialainen ei silti lähtisi vertailemaan Ronaldoa FC Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messiin.

– Mitään ottamatta pois Ronaldolta, mutta Messi on jotain erilaista, Balotelli totesi.

Balotellilla oli myös mielipide siitä, miten Ronaldo tai Messi pärjäisi Italian Serie A:ssa.

– En usko, että he pystyisivät tekemään 50 maalia. Espanjassa peli on enemmän yksi-vastaan-yksi pelaamista, kun taas Italiassa peli on taktisempaa. Toki tuollaiset huippupelaajat löytävät aina tilan tehdä maaleja, mutta tuskin niin paljon kuin Espanjassa, Balotelli sanoi.