© Kuva: Getty Images

Puolikuntoisen kapteenin valintaa kritisoidaan yhä – Saksan päävalmentaja kyllästyi

Saksan päävalmentaja Joachim Löw ei aio käydä julkista debattia Bastian Schweinsteigerista.

Löw valitsi Schweinsteigerin Saksan EM-joukkueeseen. Keskikenttämies on ollut saavuttamassa Saksan paidassa kolme MM- ja kahta EM-mitalia kirkkaimpana saavutuksena kahden vuoden takainen maailmanmestaruus.

31-vuotias Schweinsteiger ei kuitenkaan ole täydessä terässä. Mies on kärsinyt loukkaantumisista, mutta Löw halusi hänet mukaan.

Kapteeni Schweinsteigerin valinta on saanut paljon kritiikkiä. Löw ei aio keskustella asiasta.

– Julkiset keskustelut eivät tavoita minua. 2008 ja 2010 tein paljon ylimääräistä ulkopuolelta tulevan paineen vuoksi. 2014 ravistin sen pois, Löw kommentoi Kickerille.

Schweinsteiger palasi kehiin lauantaina. Hän pelasi jälkimmäisen jakson Unkaria vastaan Saksan voittaessa 2-0. Pelaaja itse kertoi, ettei usko olevansa 90 minuutin pelikunnossa EM-kisojen alkaessa.

Löw muistuttaa, että Schweinsteiger oli loukkaantuneena kaksi vuotta sitten MM-turnauksen alla, mutta oli finaalissa Argentiinaa vastaan mestarijoukkueen kantavia voimia.

– Hän ei olisi voinut tehdä sellaista esitystä yli 120 minuutin ajan, jos hän olisi pelannut kaikki ottelut sitä ennen, Löw kertaili.