© Kuva: Getty Images

Pep Guardiola koulinut parhaat puolet esiin viime kauden City-flopista: ”Massiivinen apu”

Pep Guardiolaa pidetään ansaitusti yhtenä maailman parhaista jalkapallovalmentajista. Guardiolan tulo Manchester Cityyn on nostanut viime kaudella pahaksi flopiksi tituleeratun Raheem Sterlingin pelaamisen aivan uudelle tasolle.

Sterling siityi viime kaudeksi Manchester Cityyn 61 miljoonalla eurolla ja odotukset olivat myös sen mukaiset. Sterling oli kaikkien aikojen kallein englantilaishankinta.

Viime kausi oli kuitenkin Sterlingiltä pettymys. Mies ei mahtunut avauskokoonpanoon ja häntä pidettiin yhtenä kauden huonoimmista hankinnoista.

Uusi manageri ja uusi kausi on tuonut Sterlingin pelaamiseen aivan uutta energiaa. Tällä hetkellä 21-vuotiaalla laitalinkillä on kasassa kaksi maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö kolmessa Valioliiga-ottelussa.

– Hänestä (Guardiola) on ollut massiivinen apu. Ei vain minulle, vaan koko joukkueelle. Hän on voittanut paljon, työskennellyt nuorien pelaajien kanssa, työskennellyt loistavien pelaajien kanssa. Hän tietää, miten saada paras irti pelaajistaan, Sterling kehui uutta manageriansa.

Sterlingin mukaan Guardiolan lähestyminen pelaajia kohtaan on erityislaatuista.

– On hienoa, että on manageri, joka ei vain puhu minulle, vaan saa koko joukkueen tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hän saa tuntemaan meidät kaikki yhdeksi joukkueeksi, olit sitten avauksessa tai et, Sterling hehkutti.

Sterling on ollut vaarallinen alkukaudesta. Asenne on nuorukaisella ollut kunnossa ja tehojakin on tullut. Sterling ei silti usko, että hänellä olisi ollut tällä kaudella jollain tavalla näytönpaikka, vaikka viime kausi olikin pettymys.

– En valmistautunut tähän kauteen sillä tavalla, että ”nyt minun täytyy näyttää kaikille”. Enempi halusin keskittyä omaan peliini, se on kaikkein tärkeintä.

– Ihmiset aina puhuvat kaikenlaista, mutta kaikkein tärkein asia oli tulla sisään, pelata hyvin uuden managerin alaisuudessa ja tehdä vaikutus. Tiesin, jos teen kovasti töitä, saan mahdollisuuteni, Sterling jatkoi.

Manchester City on aloittanut vakuuttavasti ja samoin myös Sterling. Yhtälö voi tehdä viime kauden floppihankinnasta Cityn kannalta erittäin hyvän sijoituksen tulevaisuuteen.

Lähde: goal.com

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!