© Kuva: Getty Images

Nuoren hyökkääjätähden tulevaisuus Manchester Unitedissa vaarassa: ”Mourinhon systeemin uhri”

20-vuotias ranskalainen Anthony Martial tuli vuosi sitten kovalla kohulla Manchester Unitediin, kun Louis van Gaal maksoi hänestä peräti 47 miljoonaa euroa.

Pelejä avauksessa kertyi viime kaudella 29 ja maalejakin mukavat 11. Nyt hänen tulevaisuutensa on kuitenkin uhattuna, sillä entisen hyökkääjätähden Tony Cascarinon mukaan hän ei sovi lainkaan Jose Mourinhon systeemiin.

Martial oli Mourinhon avauksessa kolmessa ensimmäisessä liigaottelussa, muttei enää lauantain derbyssä Cityä vastaan.

– Martial on tuomittu mies Manchester Unitedissa. Hänestä tullee seuraava laitapelaaja, joka joutuu Jose Mourinhon systeemin uhriksi. Tappio Citylle alleviivasi Mourinhon pelitapaa laiturien suhteen. Hän haluaa heidän juoksevan todella paljon myös puolustussuuntaan, Cascarino kirjoittaa The Timesin kolumnissaan.

– Martial ei sovi lainkaan tähän muottiin, eikä siksi päässyt enää avaukseen. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Mourinho hukkaa ilmiselvän lahjakkuuden upottamalla hänet laitapelikonseptiinsa.

– Niin kävi Chelseassa Mourinhon aikana esimerkiksi Damien Duffille, Joe Colelle, Shaun Wright-Phillipsille, Andre Schürrlelle ja Juan Cuadradolle, jotka ovat kaikki erittäin lahjakkaita pelaajia, mutta epäonnistuivat potentiaaliinsa nähden.

– Jopa viime vuosikymmenen parhaimpiin laitapelaajiin kuuluvat Arjen Robben ja Eden Hazard kärsivät roolistaan Mourinhon alaisuudessa, Cascarino paaluttaa.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!