© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Leicesterillä mahdollisuus ottaa tukeva ote Veikkausliiga-mestaruudesta

IFK Mariehamn on ollut tämän kauden suurin Veikkausliiga-yllättäjä. Harva uskoi kauden alkaessa, että HJK:n suurin haastaja on pieni, mutta pippurinen IFK Mariehamn. Saarelaisilla on tänään hyvä mahdollisuus ottaa tukeva ote mestaruudesta, kun se kohtaa hallitsevan mestarin SJK:n.

HJK hävisi tällä viikolla molemmat ottelunsa. Maanantaina FC Lahti kävi nöyryyttämässä HJK:ta Sonera Stadiumilla maalein 1-4. Perjantaina FC Inter antoi helsinkiläisille turpasaunan kotikentällään Veritas Stadionilla 3-2.

HJK:n tappiot antavat IFK Mariehamnille loistavan mahdollisuuden nousta sarjakärkeen. Saarelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua HJK:ta vähemmän.

Voittamalla seuraavat kaksi otteluaan, IFK nousisi HJK:n ohi sarjakärkeen tukevaan viiden pisteen johtoasemaan. Sen jälkeen mestaruus olisi kokonaan IFK:n käsissä.

IFK:ta on verrattu viime keväänä Englannin Valioliigan voittaneeseen Leicesteriin, eikä ihme. Kumpaakin joukkuetta yhdistää selkeä pelitapa ja yllätyksellisyys.

Molemmat luottavat vastahyökkäysten voimaan, nopeisiin kärkimiehiin, sekä tiukkaan koko joukkueen puolustukseen. Leicesterin ihmemies kärjessä oli viime kaudella Jamie Vardy, IFK Mariehamnilla sitä on ollut tällä kaudella Jamaikaa Copa Americassa edustanut Dever Orgill.

SJK – IFK Mariehamn pelataan kello 16.