© Kuva: Juha Tamminen

Hans Backe uskoo Huuhkaja-pestin olevan uransa viimeinen: ”Oletin urani loppuvan jo siihen”

Suomen Palloliitto kertoi viime vuoden elokuussa palkanneensa Hans Backen Huuhkajien seuraavaksi päävalmentajaksi. Huuhkajat ei ole voittanut vielä Backen alaisuudessa yhtäkään ottelua. Uusi mahdollisuus tulee jälleen ensi torstaina, kun Suomi kohtaa MM-karsinnoissa vieraskentällä Islannin.

Backe kertoi FIFA:lle ajatuksistaan Suomen päävalmentajapestistä. Backen mukaan hän oli jo valmistautunut eläkepäiviin, kun Suomen Palloliitto lähestyi häntä.

– Täytyy sanoa, että oletin urani loppuvan siihen, kun lähdin New York Red Bullsista (vuonna 2012). Olin varma, että se on viimeinen työni. Mutta kun Suomesta otettiin yhteyttä, että vetäisin nämä karsinnat, en voinut olla tarttumatta siihen. Ajattelin, että minun on palattava, Backe kertoi FIFA.comille.

Backe vihjasi päättävänsä valmentajauransa Suomen päävalmentajuuteen.

– Olen melko varma, että tämä tulee olemaan viimeinen työni. Koskaan ei pidä sanoa ’ei koskaan’, enkä sulje pois tekemästä jotain muuta, mutta sitten kun lopetan täällä, lähes varmasti lopetan myös urani, Backe totesi.

Yksi unelma Backella on uransa päättämistä ennen. Suomen vieminen Venäjän MM-kisoihin vuonna 2018. Huuhkajat aloitti MM-karsinnat kotonaan tasapelillä Kosovoa vastaan.

– Se olisi taianomaista. Se olisi parasta koskaan, ehdottomasti urani kovin saavutus. Se ei ole helppoa, mutta sitä täytyy tavoitella, Backe hehkutti.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!

Comments are closed.