© Kuva: Juha Tamminen

Uusi KuPS-luotsi: ”Haluan pelaajia, jotka tahtovat voittaa!”

Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkueen uusi päävalmentaja Jani Honkavaara saapuu perjantaina tutustumaan ensimmäistä kertaa uuteen seuraansa.

Talvikauden 2016-2017 harjoituskausi alkaa marraskuun lopussa ja KuPS-joukkue aloittaa tuolloin valmistautumisensa pelikauteen 2017 uuden päävalmentajan johdolla.

– Näillä näkymin aloitamme 29. marraskuuta. Treenaamme kolme viikkoa, rauhoitamme joulun ja aloitamme tammikuun alusta valmistautumisen. Joukkue yritetään saada mahdollisimman valmiiksi tammikuun alkuun mennessä, Honkavaara toteaa KuPS:n verkkosivuilla.

Honkavaara aloittaa hommat positiivisin tunnelmin.

– KuPS on perinteikäs joukkue, jolla on tavoitteet korkealla. Tulin menestymään joukkueen kanssa – mutta en hinnalla millä hyvänsä. Haluan pelaajien pelaavan vahvuuksillaan, mutta totta kai rakennan joukkueen myös omaan jalkapalloajatteluuni sopivaksi. Haluan joukkueessa olevan vauhtia ja haluan nähdä myös nopeaa jalkapalloa, ”Honsu” sanoo.

KuPS:n joukkue tulee elämään talvena aikana. Muutoksia on luvassa.

– Ajattelin aluksi, ettei kovinkaan paljon, mutta nyt näyttää siltä, että muutos tulee olemaan kohtuullisen suuri. Petteri Pennanen lähti, mikä muutti jonkin verran suunnitelmia. Hänelle ei ole helppoa löytää seuraajaa.

Honkavaara haluaa joukkueeseensa nälkäisiä pelaajia.

– Sellaisia pelaajia, jotka haluavat voittaa jotakin. Ja sellaisia, jotka näyttävät voittamisen halunsa myös harjoituksissa. En halua pelaajia, jotka ovat liiaksi omalla mukavuusalueellaan. Kehittyminen tai oppiminen on muutos, ja siihen pitää olla valmis.

HIFK:ta viime vuodet valmentanut Honkavaara saapuu nyt uuteen ympäristöön.

– Vähän jännittää. Olen toki kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Seinäjoelta, jossa olen saanut pelaajaoppini, mutta valmentanut olen vain pääkaupunkiseudulla. Mutta sanon saman, mitä sanoin aiemmin. Tulin pois omalta mukavuusalueeltani ja käännän sen voimavaraksi. Kehityn täällä paremmaksi valmentajaksi.

Kuopiossa on aina suuret ennakko-odotukset uutta päävalmentajaa kohtaan.

– Toivon, että seura kehittyisi minun aikanani sellaiseksi, että kuopiolaiset voivat olla siitä ylpeitä. Tämä voi tarkoittaa menestystä tai omien kasvattien esiinmarssia. Jalkapallobuumi Kuopiossa olisi mukava nähdä. Mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

(Lähde: Veikkausliiga ja KuPS:in nettisivut)