© Kuva: Getty Images

Arsenal ja Tottenham iskevät yhteen: ”Tämä on enemmän kuin derby!”

Arsenal ja Tottenham iskevät tänään yhteen Pohjois-Lontoon tulikivenkatkuisessa paikallisottelussa. Panokset ovat kovat. Voitolla Arsenal siirtyisi liigan kärkeen.

Tottenham on ainoa joukkue, joka ei ole vielä Valioliigassa hävinnyt, mutta sillä on kymmenestä ottelusta jo viisi tasapeliä. Ero Arsenaliin on kolme pistettä. Tappiolla se repeää jo kuuteen, voitolla Mauricio Pochettinon ryhmä nousisi tiivisti peräti viiden joukkueen tiukkaan kärkitaisteluun. Jos Tottenham voittaa, on viisi ensimmäistä joukkuetta kahden pisteen sisällä.

Tottenham on voittanut Arsenalin kotiareenalla viimeksi 2010. Sen jälkeen Arsenal on voittanut kuusi kertaa ja kahdesti on pelattu tasan. Viime kaudella peli päättyi 1-1.

Arsenal on kaikissa kilpailuissa huimassa 15 ottelun tappiottomassa putkessa.

– Tulossa on erittäin mielenkiintoinen otatus. Molemmat joukkueet ovat hyvissä asemissa liigassa, jonka kärki on poikkeuksellisen tasainen. Tämä on meidän kotiottelumme ja oli vastassa Tottenham tai kuka tahansa, juuri nämä kotiottelut me haluamme voittaa, Arsenalin manageri Arsene Wenger sanoo seuran nettisivuilla.

Tottenhamin edellisestä voitosta Arsenalin vieraana on tosiaan jo kuusi vuotta, mutta Wenger ei koe, että heillä olisi mitään henkistä yliotetta.

– En tiedä, ehkä sitä pitäisi kysyä heiltä. Minä yritän keskittyä vain siihen, että tämä ottelu on enemmän kuin derby. Tämä on valtavan iso peli, ja juuri nämä isot pelit me haluamme erityisesti voittaa. Haluamme osoittaa, että meillä on iso rooli mestaruustaistelussa tällä kaudella.

Vaikka Tottenham ei ole vielä Valioliigassa hävinnyt, se elää vaikeaa jaksoa. Kuusi ottelua on mennyt ilman voittoja ja maaleja on tullut näissä peleissä ainoastaan kolme. Wenger ei kuitenkaan suostu miettimään, onko tämä erityisen hyvä hetki kohdata Tottenham.

– En halua spekuloida Tottenhamin ongelmilla, se on heidän asiansa. Keskityn vain meidän peliimme ja yritän saada joukkueesta irti huippusuorituksen.

Tottenhamin ykköstykki Harry Kane on ollut pitkään sivussa, mutta nyt on spekuloitu, että hän saattaa hypätä jopa suoraan avaukseen lievittämään Tottenhamin maalintekokriisiä. Kane on oletettavasti vähintään vaihtopenkillä tänään.

– En mieti, kuka siellä pelaa ja kuka ei. Oletamme, että Tottenham pelaa vahvimmalla mahdollisella kokoonpanolla ja pistää meidät ahtaalle. Uskon että meidän loistavat pelaajamme ovat valmiit voittamaan tämän ottelun, pelasi siellä ketä tahansa, ja kuinka hyvänsä he tulevat tänään pelaamaan, Wenger sanoi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!