© Kuva: Getty Images

Englannin päävalmentajasta päätetty – nelivuotinen sopimus!

Loppuvuoden väliaikaismanagerina toiminut Gareth Southgate on saamassa FA:lta nelivuotisen jatkon Englannin päävalmentajana.

Mirrorin mukaan Souhgatelle tarjotaan nelivuotista jatkosopimusta ja noin kahden miljoonan euron vuosipalkkaa. Peruspalkka on huomattavasti pienempi kuin hänen edeltäjillään Sam Allardycella ja Roy Hodgsonilla, mutta siihen kuuluu paljon erilaisia bonuksia. Sopimuksessa on myös lauseke, jonka mukaan tilannetta arvioidaan uudelleen Venäjän MM-lopputurnauksen jälkeen 2018.

46-vuotias valmentaja ei halunnut vielä ottaa kantaa asiaan.

– En halua tässä vaiheessa puhua sopimusasioista, ainoastaan joukkueestani. Minun haluttiin pitävän meidät loppuvuoden hyvissä asemissa karsinnoissa ja sen me olemme tehneet, Southgate tyytyi toteamaan.

Hänen aikanaan Englanti on voittanut karsinnoissa Maltan ja Skotlannin sekä pelannut tasan vieraissa Slovenian kanssa. Näissä otteluissa Englannin maaliin ei ole mennyt palloakaan. Englanti johtaa lohko 10 pisteellä, Slovenialla on kahdeksan ja Slovakialla kuusi pistettä.

Tänään Englanti kohtaa harjoitusottelussa Wembleyllä Espanjan.