© Kuva: Juha Tamminen

Hans Backe siipirikosta joukkueestaan: ”Ukraina nurin erikoistilanteilla ja vastahyökkäyksillä”

Suomen päävalmentaja Hans Backe odottelee edelleen avausvoittoaan Huuhkajien peräsimessä.

Tänään Suomi kohtaa MM-karsinnassa vierasottelussa Ukrainan, jolla on lohkossa viidellä pisteellä kolmas kaksi pistettä Islannin ja Kroatian takana. Suomella pisteitä on yksi.

– Olemme keskittyneet erityisesti erikoistilanteisiin ja harjoitelleet niitä paljon. Hyökkäämisen ja puolustamisen tasapaino tulee olemaan avainasia ottelussa, Backe sanoo Huuhkaja TV:llä.

– Joukkueen ilmapiiri on erittäin hyvä, kuten aina. Pelaajat ovat todella motivoituneita ja keskittyneitä.

Suomen joukkueesta puuttuu paljon avainpelaajia. Roman Eremenko on pelikiellossa ja odottaa tuomiotaan, Kasper Hämäläinen ei ole mukana, Joel Pohjanpalo, Perparim Hetemaj, Rasmus Schüller ja Tim Sparv ovat loukkaantuneina, joukkueen kapteeni Niklas Moisander pelikiellossa korttitilin täytyttyä Kroatiaa vastaan.

– Meillä on paljon pelaajia poissa ja iso ongelma on, että monet pelaajamme eivät pelaa jatkuvasti seurajoukkueissaan. Pitää pystyä valitsemaan parhaassa kunnossa oleva pelaajat avaukseen.

– Ukraina on vaarallinen hyökkäyspäässä, etenkin Andri Jarmolenko ja Jevgeni Konoplianka ovat vaarallisia. Sitä joukkuetta on vaikea voittaa, mutta eivät he ole Kroatian tasoinen joukkue, Backe pohtii.

– Kun riistämme pallon, meidän on käännettävä nopeasti tilanne vastahyökkäykseksi ja saatava niihin tarpeeksi pelaajia mukaan. Myös pienet asiat esimerkiksi syöttötarkkuudessa on saatava kuntoon, Backe sanoi.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!