© Kuva: Getty Images

Hollannin kulta-ajat jalkapallossa ohi: ”Ikävöin niitä aikoja”

Hollanti on ehdottomasti yksi maailman suurista jalkapallomaista, mutta tällä hetkellä maa elää pientä suvantovaihetta. Sen myönsi myös 32-vuotias hollantilaistähti Wesley Sneijder, joka pelaa nykyisin Turkissa Galatasarayn joukkueessa.

Hollanti oli vuonna 2010 MM-kisojen loppuottelussa häviten Espanjalle. Finaalitappiosta neljä vuotta myöhemmin Hollanti eteni välieriin MM-kisoissa.

Viime kesän EM-kisoissa Hollantia ei sen sijaan nähty, eivätkä MM-karsinnat ole lähteneet toivotulla tavalla liikkeelle. Hollanti on A-lohkon kolmantena, voitettuaan Valko-Venäjän, pelattuaan tasan Ruotsin kanssa ja hävittyään Ranskalle.

– Emme enää tule stadionille tietäen, että voitamme ottelun ja miettien vain, että millä luvuin voitamme. Ne ajat ovat ohi, ja ikävöin niitä aikoja, Sneijder myönsi hollantilaiselle Metrolle.

Sneijderin mukaan toivoa paremmasta kuitenkin on.

– Uskon, että voimme saavuttaa samanlaisen aikakauden tulevaisuudessa, vaikka en itse olisikaan enää osa sitä. Tässä ryhmässä on potentiaalia nousta sille samalle tasolle, Sneijder sanoi.

Hollanti kohtaa tänään, keskiviikkona, Belgian harjoitusottelussa kello 21.45. Ottelun voi katsoa Viasatilta. Viikonloppuna Hollanti kohtaa MM-karsinnassa vieraissa Luxemburgin.