© Kuva: Getty Images

Palloliitto ei hylkää Roman Eremenkoa: ”Olemme mukana, jos hän tarvitsee apua”

Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande otti murheellisena vastaan tiedon Roman Eremenkon kokaiinikärystä.

– Emme voi missään nimessä hyväksyä huumausaineiden käyttöä, tapahtui se missä tahansa. Olemme erittäin pahoillamme Roman Eremenkon toiminnasta. Vaikka tuomitsemmekin huumeiden käytön, täytyy myös muistaa asian yksilöä koskeva ulottuvuus. Mikäli Roman Eremenko tarvitsee tukea asioidensa kuntoon saamiseksi, olemme mukana auttamassa, Casagrande kertoo Palloliiton nettisivuilla.

– Suomessa tehtiin vuonna 2015 yhteensä 160 testiä jalkapallossa. UEFA teki omissa kilpailuissaan yli 2 500 testiä. Tämän päiväinen päätös on yksi osoitus siitä, että järjestelmä toimii. A-maajoukkueen osalta pelkästään tänä syksynä testejä on tehty kahdessa tapahtumassa kotimaassa, Casagrande sanoo.

Eremenkon mahdollinen paluu A-maajoukkueeseen arvioidaan pelikiellon päätyttyä.

– Kunnioitamme UEFA:n päätöstä ja pidämme tapauksessa tehtyä perusteellista tutkintaa hyvänä jo pelaajan oikeusturvankin kannalta.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!