© Kuva: Ilari Isotalo

HJK vahvisti valmennusryhmänsä – myöntää kartoittaneensa kovan luokan ulkomaalaisia

HJK vahvistaa verkkosivuillaan, että Mika Lehkosuo, José Riveiro, Toni Koskela ja Ville Wallén ovat HJK:n ensi kauden valmentajat.

Perusteellisen analyysin ja vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen HJK uskoo, että valmennusjohdon esittämät muutokset ovat uskottavat, jotta saadaan toiminta ja tulokset vastaamaan seuran pitkän tähtäimen tavoitteita ja ensi vuoden Veikkausliigaa varten. Yli kuukauden intensiivisenä työnä HJK teki valmennustiimin ja muiden valittujen ammattilaisten kanssa perusteellisen analyysin viime kaudesta, ja päävalmentaja teki yksityiskohtaisen muutosehdotuksensa näihin liittyen.

Vaihtoehtoja kartoittaessaan HJK mm. haastatteli kovan luokan ulkomaalaisia vaihtoehtoja.

– Kuten Alex Ferguson on osuvasti sanonut, aina pitää rakentaa ensisijaisesti seuraa eikä vain yhtä joukkuetta kerrallaan. Olemme tehneet perusteellisen prosessin ja analysoineet faktoja ja vaihtoehtoja seuran tavoitteisiin nähden, minkä työn perusteella seuran normaalin prosessin mukaisesti tehtiin yksimielinen päätös, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti toteaa.

Mika Lehkosuo on toiminut HJK:n päävalmentajana kaksi ja puoli vuotta. Ensimmäisellä kaudellaan HJK-legenda Lehkosuo voitti tuplamestaruuden ja HJK pääsi historiallisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Tämän jälkeen edustusjoukkueen menestykset ja esitykset kotimaan sarjassa eivät kuitenkaan ole olleet odotettua tasoa. Europeleissä HJK on jatkanut hyviä esityksiään.

– En tietenkään ole ollut viime kausiin tyytyväinen, mutta pitää vain tehdä paremmin ja lisää töitä asioiden muuttamiseksi. HJK on tukenut minua koko pestini ajan ja nyt tässäkin tilanteessa yhteistyö on toiminut hyvin töiden suorittamiseksi laadukkaasti ja tehdyn muutossuunnitelman mukaisesti, Lehkosuo toteaa.

Valmennustiimissä tulee kuitenkin muutoksia. Hyvän työn HJK:ssa tehnyt apuvalmentaja Vesa Vasara vaihtuu José Riveiroon. Loppukaudesta mukaan muutamaksi kuukaudeksi tullut Riveiro uskoo hyökkäävään ja rohkeaan pelifilosofiaan. Valmennustiimi aikoo omassa roolituksessaan ja tukipalveluissa tehdä muitakin täsmennyksiä viime kauteen nähden.

– Halusin tuoda uutta verta ja ajatuksia valmennustiimiin jo viime kauden lopussa, mutta vasta nyt pääsemme Riven avulla kunnolla harjoituskentällä viemään pelitapaa haluamaamme hyökkäävämpään suuntaan, Lehkosuo perustelee.

Lue aiheesta lisää HJK:n verkkosivuilta.