Mikael Forssell harmittelee entisen joukkuekaverinsa John Terryn lähtöä Chelseasta. 36-vuotias Terry ja Chelsea ilmoittivat yhdessä, että konkaripuolustaja lähtee kuluvan kauden jälkeen hakemaan peliaikaa muualta.

Suomen A-maajoukkueen entinen hyökkääjä tapasi Terryn ensimmäistä kertaa, kun Forssell saapui Chelseaan vuonna 90-luvun lopussa 17-vuotiaana superlupauksena. Hän hehkuttaa Terryä yhtenä lontoolaisseuran kaikkien aikojen pelaajana.

– Uskomatonta, miten hän pelaa tuolla tasolla tuon ikäisenä! Ei sillä, että olisimme vanhoja, mutta se, että hän pelaa tuolla tasolla viikosta toiseen… Hän on käynyt läpi kaikki muutokset managerien ja pelaajien kanssa. Se on käsittämän saavutus, kertoi Forssell Goalin haastattelussa.

– Hän ja Frank Lampard ovat minusta kaikkien aikojen vaikuttavimmat pelaajat Chelseassa. Toivottavasti hän palaa vielä joku päivä seuraan joko valmennuksen tai organisaation puolelle.

Nykyään Helsingin IFK:ssa pelaavalla Forsselilla oli hänen sanojensa mukaan hieman kiusallinen ensikohtaaminen Chelsean tulevan kapteenin kanssa.

– Hän kiillotti kenkäni ensimmäisten harjoitusteni jälkeen joulukuussa 1998. Olin ammattilainen ja hän oli yhä akatemian pelaaja, joten hän tuli treenien jälkeen luokseni ja nappasi nappulakengät kädestäni kiillotettavaksi.

– Minä väistin häntä ja kysyin: ”Mitä sinä teet?” Hän vastasi: ”Kiillotan vain kenkäsi.” Kysyin, miksi ja hän ymmärsi, että olen hämilläni siitä, miten asiat toimivat ulkomailla. Kukaan ei ollut koskaan kiillottanut kenkiäni, ja hän sanoi vain, että minun tulisi rentoutua ja hän selittäisi asian minulle.

– Se oli hauskaa, sillä olin 17-vuotias siihen aikaan, mutta minulla oli jo ammattilaissopimus. Sillä tavalla jalkapallossa toimittiin Englannissa, vaikka hän onkin hieman minua vanhempi.