AS Roman Daniele De Rossi, 33, kertoi Italian maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, että hän saattaa lopettaa jalkapallon vuonna 2019 eikä odota maajoukkueuransa jatkuvan ensi vuoden MM-kisojen jälkeen.

De Rossista tuli keskiviikkona viidenneksi eniten Italian maajoukkueessa otteluita pelannut pelaaja, kun ”Azzurri” kaatoi Uruguayn ystävyysottelussa 3-0. Kyseessä oli AS Roma -kasvatin 113. ottelu Italian paidassa. Hän ohitti ottelumäärässä legendamaalivahti Dino Zoffin.

Neljäntenä listalla on Andrea Pirlo 116 maaottelulla.

De Rossi allekirjoitti viime viikolla kahden vuoden jatkosopimuksen roomalaisseuran kanssa ja uskoo, että kyseessä on hänen viimeinen rupeamansa jalkapalloammattilaisena, vaikka hänen kotikaupunkinsa Rooma onkin yksi vuoden 2020 EM-kisojen pelipaikoista.

– Katsotaan ensin maailmanmestaruusturnaus. Vuonna 2018 olen 35-vuotias ja saatan jopa jättää hyvästit Azzurri-paidalle, sanoi De Rossi Goalin mukaan.

– On suuri kunnia ohittaa Zoff, pian vuorossa on Andrea Pirlo, joten puhumme italialaisen jalkapallon legendoista.

– Mutta jos ajatellaan vuotta 2020, olen tuolloin 37-vuotias, joten on oltava realistisia. Jos minua tarvitaan, olen käytettävissä, mutta näen (ensi kesän) MM-kisat viimeisenä kokemuksenani. Sopimus, jonka juuri allekirjoitin, saattaa olla jalkapallourani viimeinen.