Viime kesänä ennätykset rikkoneen Paul Pogban 100 miljoonan euron siirtosumman ennakoidaan menevän uusiksi lähiviikkoina.

Jahka Kylian Mbappe tai Neymar vaihtaa seuraa, nousee uusi ennätys jälleen uusiin sfääreihin.

Nyt yllättävä taho on kritisoinut jalkapallomaailman kohtuuttomiksi nousseita kuluja. Manchester Unitedin valmentaja Jose Mourinho on nimittäin kertonut ylisuurien rahasummien olevan uhka jalkapalloilulle, uutisoi Goal.

Mourinhon vilpittömyys voidaan toki asettaa kyseenalaiseksi. Aiemmin mainittu maailmanennätyssiirto on nimittäin miehen käsialaa. Mourinho puolustaakin juuri oman seuransa hankintoja vielä kohtuullisina.

Valmentajan mukaan on täysin normaalia, että huippupelaajat vaativat valtavia summia. Esimerkiksi hän nostaa Neymarin ennakoidun siirron Paris Saint-Germaininiin yli 200 miljoonan euron siirtosummalla.

Portugalilaisen mielestä ongelma on, että seurat ovat valmiita maksamaan valtavia summia pelaajista huolimatta siitä, mikä heidän todellinen arvonsa on. Mourinho ei ole aivan yksin asiansa kanssa. Valioliigan talouskuplasta on puhuttu jo pitkään. Jahka kupla puhkeaisi, koituisi seuroille jättitappiot ylihintaisista pelaajista.

Mies tähdentää, että juuri pienistä puroista koostuvat jättisummat muodostavat ongelman. Hän pitää Pogbaa hyvä sijoituksena, mutta näkee, että mitä enemmän pelaajia hankitaan, sitä suuremmaksi riski holtittomasta rahankäytöstä kasvaa.