Manchester Cityn manageri Pep Guardiola haluaa kuulla, miksi Raheem Sterling ajettiin toisella keltaisella ulos hänen tehtyä lauantaina Cityn 2-1-voittomaalin Bournemouthia vastaan ottelun 97. minuutilla.

Sterling ryntäsi tuulettamaan osumaansa manchesterilaisten vieraskannattajien luokse, ja erotuomari Mike Dean antoi hänelle illan toisen varoituksen.

– En ymmärrä. Toivottavasti he soittavat minulle ja kertovat, miksi näin tapahtui, kommentoi Guardiola BBC:lle.

Jalkapallon säännöissä lukee, että pelaajan tulee saada varoitus, mikäli hän lähestyy katsojia tavalla, joka voi aiheuttaa turvallisuusongelmia. Sterling juoksi maalinsa jälkeen City-kannattajien luokse, jotka ryntäsivät kentälle juhlimaan sankarinsa kanssa järjestyksenvalvojien estelyistä huolimatta.

– Jos emme kutsukaan faneja? Ehkäpä pelaamme jatkossa ilman faneja? pohti Guardiola sarkastisesti Sky Sportsin haastattelussa.

Erotuomari Deanin päätös on aiheuttanut paljon närää muun muassa entisten huippupelaajien keskuudessa.

– Älkää antako minulle sitä ”mutta kun se lukee säännöissä” -potaskaa. Mike Dean ei ole selvästikään ikinä kokenut voittomaalin tekemistä. Ja kaikille, jotka tuota potaskaa sanovat: jos me aiomme noudattaa sääntöjä täsmällisen tarkasti ilman maalaisjärkeä, niin miksi hän antoi varoituksen vain Sterlingille? latasi Valioliigan kaikkien aikojen maalintekijä Alan Shearer.

West Hamin entinen hyökkääjä Bobby Zamora oli Shearerin kanssa samoilla linjoilla.

– Eikö nykyään saa enää tuulettaa maalia? Mikä vitsi.