Liverpool olisi halunnut brasilialaistähdestään Philippe Coutinhosta 200 miljoonaa euroa, kertoi FC Barcelonan seurajohtaja Albert Soler espanjalaisjoukkueen tiedotustilaisuudessa lauantaina.

Barcelona teki kesällä 25-vuotiaasta Coutinhosta useammankin tarjouksen, joista viimeisin oli yli 150 miljoonaa euroa, mutta Liverpool ei taipunut.

Brassitähti antoi useiden lähteiden mukaan Liverpoolille virallisen siirtopyynnön, mikä ei kuitenkaan muuttanut seuran kantaa hänen myymiseensä. Manageri Jürgen Klopp ja Liverpoolin seurajohto toistivat useita kertoja kesällä, että joukkueen ykköstähti ei lähde seurasta.

Solerin mukaan Liverpool ilmoitti kuitenkin pelaajan hinnasta perjantaina, Espanjan siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

– Viikkoja jatkuneiden neuvottelujen ja tarjouksien jälkeen Liverpool ilmoitti perjantaina hintansa pelaajalle, jonka halusimme, sanoi Soler tiedotustilaisuudessa.

– Hinta oli 200 miljoonaa euroa, ja me päätimme, ettemme suostu siihen. Siinä on esimerkki, miten jalkapallo toimii nykyään. Tämä seura ja sen johto eivät tule kuitenkaan lähtemään siihen mukaan. Tämän kesän siirtoikkunan tapahtumat ovat vieneet meidät jalkapallossa täysin uuteen aikaan, johon me emme ole tottuneet.

Coutinho ei ole tällä kaudella pelannut vielä yhtäkään ottelua Liverpoolin paidassa selkävaivan vuoksi. Hän pelasi kuitenkin torstaina puoli tuntia, kun Brasilia voitti Ecuadorin 2-0 MM-karsintaottelussa. Coutinho vastasi joukkueensa toisesta maalista.

Brassitähti kävi ennen maaottelua lääkäri Michael Simonin luona, jonka mukaan Coutinhon selkävaivat selittyvät kesän siirtosaagan aiheuttamasta ahdistuksesta ja lihasjännityksestä.