Suomen alla 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa lokakuun maajoukkuetauolla EM-karsinnoissa Puolan sekä Tanskan. Päävalmentaja Tommi Kautonen nimesi ryhmänsä maanantaina, mutta jostain syystä nimilistasta puuttui huikeassa vedossa oleva Urho Nissilä.

Vuonna 1996 syntynyt Nissilä on ikänsä puolesta täysin käyttökelpoinen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Ryhmää täydennetään vielä myöhemmin, joten voi hyvin olla, että Nissilä nousee vielä ryhmään mukaan. Mutta on suorastaan huutava vääryys, ettei KuPS:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja mahtunut suoraan ryhmään mukaan.

Nissilä kärsi loukkaantumisesta kesän aikana ja joutui olemaan viidestä pelistä sivussa. Syksyn tosipelien kynnyksellä Nissilä on päässyt taas pelikuntoon. Vastuu on Jani Honkavaaran alaisuudessa kasvanut kasvamistaan, kun KuPS taistelee yhä Veikkausliigan mitaleista.

Edellisessä kahdessa ottelussa Nissilä on pelannut täydet peliminuutit ja iskenyt molemmissa otteluissa maalin. Tällä kaudella Nissilä on tykittänyt peräti seitsemän osumaa ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä 21 Veikkausliigan ottelussa. Se on kova lukema keskikenttäpelaajalle.

Vertailussa Nissilä pesee useat ryhmään jo valitut pelaajat. Mitään heiltä ottamatta pois, on Nissilän tehot kuitenkin omaa luokkaansa. Vain PS Kemin laituri Rasmus Karjalainen sekä FC Interin hyökkääjä Benjamin Källman ovat onnistuneet Nissilää useammin maalinteossa Veikkausliigassa tällä kaudella ja molemmilla on enemmän peliminuutteja kasassa.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen antoi reilun tunnustuksen Nissilälle viime sunnuntaina ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Nissilä oli kentän hahmo KuPS:n ottaessa 3-2-voiton ja Muurinen ylisti miehen pelaamista, lue lisää täältä.

Olisi tavallaan hienoa, jos Suomella olisi varaa jättää Nissilä ulos alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta, mutta epäilen sitä tässä kohtaa vahvasti. Suomen kentiltä ei löydy kovakuntoisempaa hyökkäävää keskikenttäpelaajaa tällä hetkellä, joten Nissilän pitäisi ehdottomasti olla maajoukkueen mukana.