Kaikki Veikkausliigan joukkueet pelaavat tänään lauantaina kauden viimeisen sarjaottelunsa, kun päätöskierros pyörähtää käyntiin kello 14.00.

Vaikka sarjan mestaruus menikin jo Helsingin Jalkapalloklubille ja suoraksi putoajaksi varmistui JJK, on päätöskierroksella vielä isot panokset pelissä.

Kolme kärkisijaa ovat jo selvillä: HJK nappaa kirkkaimmat ketjut kainaloonsa, mutta hopeamitaleista taistelevat yhä Kuopion Palloseura ja Ilves, jotka ovat tällä hetkellä toisella ja kolmannella sijalla tasapisteissä. KuPS on kierrokselle lähdettäessä taulukossa pykälän ylempänä paremman maalieron turvin.

Sekä KuPS että Ilves lähtevät hopeajahtiin vierasotteluun. Kuopiolaiset kohtaavat Sauvosaaressa kymmenentenä olevan PS Kemin, joka janoaa myös pisteitä sarjapaikkansa varmistamiseksi. Ilves taas matkaa neljäntenä olevan IFK Mariehamnin vieraaksi.

KuPS:n maaliero on päätöskierrokselle lähdettäessä kymmenen osumaa parempi kuin Ilveksellä, joten voitto toisi käytännössä hopean Kuopioon, ellei Ilves ylly paukuttamaan kaksinumeroisia lukemia taululle IFK:ta vastaan. Ilveksen on hoidettava oma urakkansa ja toivottava KuPS:n kompastuvan, mikäli se mielii toiselle sijalle. Tasapeli riittää kummalle tahansa, jos toinen hopeakandidaateista häviää oman ottelunsa.

IFK Mariehamnilla on myös pelattavaa päätöskierroksella, vaikka se ei enää mitalitaistoon kerkeäkään. ”Saarelaiset” ovat tällä hetkellä viimeiseen europaikkaan oikeuttavalla neljännellä sijalla. Jos IFK onnistuu säilyttämään sijoituksensa, se pääsee pelaamaan ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintaa.

Maarianhaminalaisten europelit pyrkii riistämään viidentenä oleva FC Lahti, joka kohtaa putoamista vastaan kamppailevan Helsingin IFK:n.

IFK Mariehamn pääsee päätöskierrokselle hyvästä asetelmasta, sillä se on kolme pistettä Lahtea edellä. Voitto tai tasapeli Ilvestä vastaan kotiottelussa vievät IFK:n Eurooppaan. Lahtelaisten maaliero on kuitenkin reippaasti IFK:ta edellä, joten jos Lahti voittaa HIFK:n ja Ilves nappaa kolme pistettä Maarianhaminasta, nousee Lahti neljänneksi.

Helsingin IFK:lla on tänään yksinkertainen mutta vaikea tehtävä: se on pakkovoiton edessä, ja vastassa on FC Lahti. ”Tähtirinnat” ovat tällä hetkellä karsijan paikalla, ja PS Kemi on kolmen pisteen päässä.

HIFK tarvitsee siis kolmen pisteen lisäksi myös hieman onnea. PS Kemin on hävittävä kotonaan KuPS:lle, mikäli helsinkiläiset haluavat pysyä pääsarjassa suoraan myös ensi vuonna. Kemiläisille riittää liigapaikan säilyttämiseksi tasapelipiste kotiottelusta.

Lauantain ottelujen päätteeksi sijalle 11 jäänyt joukkue kohtaa kaksiosaisessa liigakarsinnassa Ykkösessä toiseksi tulleen FC Hongan. Otteluparin voittaja saa paikan Veikkausliigassa ja häviäjä suuntaa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.