Keskiviikkona nähdään todellinen herkkupala Mestarien liigassa, kun Juventus isännöi FC Barcelonaa Torinossa. Barcelonan keskikenttäpelaaja Ivan Rakitić puhui kauniisti peliä ennakoineessa lehdistötilaisuudessa Juventuksen konkarivahti Gianluigi Buffonista.

Italia ei selvinnyt ensi kesän MM-lopputurnaukseen. Sen myötä päättyi myös Buffonin upea ura Italian maajoukkueessa. Rakitić oli jopa valmis antamaan oman kisapaikkansa hänelle.

– Jos minun pitäisi selittää jotain jalkapallosta Buffonille, se olisi todella vaikeaa. En usko, että voisin sanoa yhtään mitään.

– Ehkä minä voisin antaa hänelle oman kisapaikkani. Voisin sanoa hänelle ”ota minun paikkani”, Rakitić muotoili.

Rakitićin mukaan Buffon on antanut jalkapallolle paljon ainutlaatuisia asioita. Kroatian maajoukkuemies oli harmissaan, kun Italia tippui Ruotsille pudotuspelivaiheessa. Rakitić katsoi Buffonin liikuttavan haastattelun, joka kosketti myös Barcelonan tähtipelaajaa.

– Se haastattelu, jonka hän antoi pelin jälkeen… Sitä olisi vain halunnut itkeä hänen kanssaan. Ei ole sanoja kuvailemaan sitä tunnetta, mitä siinä tilanteessa tuntee. Sääli, ettei hänen kaltaisensa pelaaja saa sellaisia jäähyväisiä kuin hän haluaisi, Rakitić sanoi.

Juventuksen kassari oli otettu Rakitićin upeista kommenteista, mutta osasi myös vitsailla tilanteessa.

– Rakas Ivan, näin maalivahtina se voisi vielä onnistua. Mutta että pelaisin Kroatialle keskikenttäpelaajana sinun roolissasi, ei välttämättä olisi kovin hyvä idea. Vitsit sikseen, sanasi ovat hieno lahja, Buffon kirjoitti Twitterissä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Gianluigi Buffon

@gianluigibuffon
Dear @ivanrakitic , as a goalkeeper I might still play but playing for Croatia as a midfielder in your place might not be a great idea: I am saying it for your good sake.😂 Joking apart, your words have been a great gift. Thanks to you and @JordiAlba: my jersey is waiting for you