Suosittu jalkapallolehti FourFourTwo listasi verkkosivuillaan Mestarien liigan historian kymmenen parasta ottelua.

Joukossa on ikimuistoisia pelejä lähihistoriasta aina 1990-luvulle asti.

10. Real Madrid 4-1 Atlético Madrid
Loppuottelu, 2013-14

Atlético Madrid oli enää minuuttien päässä mestaruudesta, kunnes Sergio Ramos tasoitti ottelun lisäajalla. Jatkoajalla Real Madrid meni menojaan ja juhli kilpailun kymmenettä mestaruuttaan pitkän odotuksen jälkeen.

9. Werder Bremen 5-3 Anderlecht
Lohkovaihe 1993-94

Kotijoukkue oli jo 3-0-tappiolla, mutta Otto Rehhagelin miehistö nousi tasoihin ja ohi. Ottelusta käytetään nimitystä ”Weserin ihme”.

8. Borussia Dortmund 3-2 Malaga
Puolivälierän toinen osaottelu, 2012-13

Málaga meni 82. peliminuutin kohdalla 2-1-johtoon. Vierasmaalisäännön takia kotijoukkue tarvitsi kaksi maalia 8 minuutin ja lisäajan aikana. Ensin Marco Reus teki tasoituksen ja sitten paitsiossa ollut Felipe Santana vei Dortmundin jatkoon lisäajan viimeisillä hetkillä.

7. Juventus 2-3 Manchester United
Välierän toinen osaottelu, 1998-99

Filippo Inzagi oli vienyt Juventuksen jo 2-0-johtoon ja ottelupari vaikutti selvältä [yhteismaalit 3-1]. Fantastisen ottelun pelannut Roy Keane toi Red Devilsille toivoa tekemällä 2-1-kavennuksen ja myöhemmin Dwight Yorke ja Andy Cole osuivat.

6. AS Monaco 3-1 Real Madrid
Puolivälierän toinen osaottelu, 2003-04

Suursuosikkina ottelupariin lähtenyt Real Madrid johti yhteismaaleissa jo 5-2. Monaco kuitenkin nousi tasoihin ja eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Jatkopaikan pääarkkitehtina toimi Real Madridista lainassa ollut Fernando Morientes

5. Deportivo la Coruna 4-0 AC Milan

Ennakkosuosikki AC Milan oli murskannut espanjalaiset ensimmäisessä osaottelussa kolmella maalilla. Pasi Rautiainen sanoi jo, että jos Deportivo menee vielä jatkoon, hän kävelee Helsingistä kotiinsa Porvooseen. Toisessa osassa Superdepor nousi vielä ohi ja Pasihan käveli.

4. Milan 4-0 Barcelona
Loppuottelu, 1993-94

”Olette parempia kuin he. Tulette voittamaan”, näillä sanoilla Barcelonan valmentaja Johan Cruijff johdatti miehistönsä loppuotteluun. Joukkue oli hallinnut viime vuosina Epsanjan kenttiä ja juhlinut Mestarien liigankin voittoa kaksi vuotta aiemmin. Barcelona lähti kuitenkin loppuotteluun takki auki ja AC Milan oli armoton.

3. Manchester United 2-1 Bayern München
Loppuottelu, 1998-99

Bayern München oli minuuttien päässä loppuottelun voitosta tai vähintään jatkoajasta, sillä se johti ottelua vielä lisäajan alkaessa 1-0. Ensin Teddy Sheringham teki kulmapotkusta 1-1-tasoituksen ja hetkeä myöhemmin norjalainen Ole Gunnar Solskjaer käänsi tilanteen ympäri.

2. Barcelona 6-1 Paris Saint-Germain
Neljännesvälierä toinen osaottelu, 2016-17

PSG nöyryytti katalonialaisia ensimmäisessä osaottelussa peräti 4-0. Nousu tästä oli vaikeaa jo entuudestaan ja se vaikeutui entisestään PSG:n Edinson Cavanin onnistuttua vierasmaalin teossa. Vielä reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä Barcelona tarvitsi kolme maalia. Sitten Neymar onnistui kahdesti ja lisäajan viidennellä minuutilla Sergi Roberto räjäytti kotiyleisön riemuun tekemällä 6-1-maalin.

1. AC Milan 3-3 Liverpool
Loppuottelu, 2004-05

”Istanbulin ihme” on Mestarien liigan kaikkien aikojen ottelu FourFourTwon mukaan. AC Milan johti puoliajalla 3-0 ja kilpailun voittaja vaikutti olevan selvillä. Steven Gerrard, Vladimir Smicer ja Xabi Alonso kuitenkin toi Liverpoolin tasoihin toisella jaksolla. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten voitto ratkesi rangaistuspotkukilpailussa, jonka sankariksi nousi Liverpool-torjuja Jerzu Dudek.