Vaikuttaa siltä, että yhä useampi suomalaisjuniori kokee parhaaksi lähteä ulkomaille jo nuorella iällä.

Timo Stavitskin siirto Ranskan liigan SM Caeniin uutisoitiin sunnuntaina, lue tästä lisää. Caen maksaa RoPS:lle peräti 600 000 euron siirtokorvauksen Stavitskista.

Tänä vuonna on nähty useita muitakin suomalaisnuorukaisten siirtoja. Muun muassa Mikael Soisalo siirtyi Middlesbrough’n riveihin tammikuussa ja Saku Ylätupa siirtyi kesällä Ajaxiin.

Tänä vuonna 15-18-vuotiaita suomalaislupauksia on siirtynyt ulkomaille peräti 16. Määrä on suurempi kuin kolmena edeltävänä vuotena yhteensä. Ja vuotta on vielä joulukuu jäljellä.

Eniten ulkomaille on on lähtenyt pelaajia HJK:sta, josta on lähtenyt kolme pelaajaa, Maximus Tainio, Seth Saarinen sekä Ylätupa. RoPS:sta, FC Jazzista, Ilveksestä sekä KäPasta on lähtenyt kaksi pelaajaa ulkomaille tänä vuonna.

Alta olevasta twiitistä näet, ketkä kaikki pelaajat, jotka ovat siirtyneet Suomen kentiltä ulkomaille. Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Erkko Meri

@ErkkoMeri
Nuorten (15v.-18v.) suomalaisjalkapalloilijoiden "exodus" ulkomaisiin seuroihin: Timo Stavitski jo 16. pelaaja, joka siirtyy ulkomaille vuonna 2017. Enemmän kuin kolmena edeltävänä vuonna yhteensä. #pelaajakehitys #suomifutis