Huuhkajien kapteeni Tim Sparv antoi vinkkejä nuorille pelaajille, jotka tähtäävät ammattilaisiksi. Sparv kirjoitti tärkeistä asioista alle 19-vuotiaiden EM-turnauksen virallisen nettisivujen blogissa.

Sparv korosti asennetta, mikäli haluaa jonain päivänä esimerkiksi nousta A-maajoukkueen riveihin.

– Ratkaiseva tekijä onnistumisessa on, kuinka pelaaja pystyy keskittymään oikeisiin asioihin, ulkopuolisista vaikutteista huolimatta, Sparv kirjoittaa.

– On erityisen tärkeää, että energia laitetaan oikeisiin asioihin ja että osataan käsitellä asioita kuten loukkaantumiset, vaihtopenkilläistumiset, korkeat palkat ja kova kansainvälinen ympäristö. Täytyy osata tunnistaa keihin voi luottaa, kun epärehelliset agentit tai muut ulkopuoliset lupaavat kaiken maan ja taivaan väliltä. Ja se tärkein, täytyy ymmärtää kuinka paljon työtä täytyy tehdä, jotta voisi jonain päivänä harjoittaa jalkapalloa ammatikseen, Sparv jatkaa.

Sparv muistuttaa, ettei ura koskaan mene suoraviivaisesti ylöspäin, vaan matkalla tulee takaiskuja esimerkiksi loukkaantumisten muodossa. Tärkein askel kohti ammattilaisuutta on oikeiden päätösten tekeminen.

– On helppoa tulla hämmentyneeksi ja saada vaikutuksia sellaisista asioista, jotka eivät edistä uraasi. Jos haluat priorisoida jalkapallourasi, tulisi sinun tehdä koko ajan päätöksiä, jotka edistävät pelaamista.

Lue koko kirjoitus tästä linkistä.