Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei voinut käsittää erotuomari John Mossin ja avustavan tuomarin Eddie Smartin toimintaa sunnuntain Tottenham-ottelussa.

Kloppin Liverpool ja Tottenham päätyivät dramaattisten vaiheiden jälkeen jakamaan pisteet lopputuloksella 2-2.

Egyptiläislaituri Mohamed Salah vei Liverpoolin varhaisessa vaiheessa 1-0-johtoon, mutta Victor Wanyama toi vieraat tasoihin ottelun 80. minuutilla.

Hetkeä myöhemmin Tottenham sai loistavan mahdollisuuden siirtyä johtoon, kun Liverpool-vahti Loris Karius kaatoi hyökkääjä Harry Kanen omalla rangaistusalueellaan. Kane oli syötön lähtiessä paitsioasemassa, mutta Liverpoolin puolustaja Dejan Lovren osui vielä osittain palloon ennen kuin se kulkeutui Kanelle, minkä vuoksi tilannetta ei katsottu paitsioksi.

Kane asteli itse ampumaan pilkkua, mutta hänen laukauksensa suuntautui keskelle maalia, ja Karius torjui yrityksen helposti.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Salah vei Liverpoolin 2-1-johtoon upealla soolomaalilla, ja kolme pistettä vaikuttivat jo jäävän Anfieldille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tottenham sai kuitenkin jälleen pilkun, kun Virgil van Dijk kaatoi Erik Lamelan rangaistusalueella. Hidastuksien perusteella vaikutti, että Lamela otti vähäisestä kontaktista kaiken irti.

Erotuomari Moss ei ensiksi reagoinut Lamelan kaatumiseen mitenkään, mutta linjatuomarina toiminut Smart viestitti hänelle, että tilanteessa oli tapahtunut rike.

Niinpä Kane asteli jälleen pallon taakse ja upotti tällä kertaa pelivälineen verkkoon.

(Voit katsoa ottelun huippuhetket Viasportin sivuilta.)

Liverpool-luotsi Klopp ei ollut sulattaa tuomariston päätöksiä.

– Se oli selvää. Kaksi kovan tason joukkuetta halusivat epätoivoisesti voittaa. Se teki tästä pelin. Mutta sanoisin, että tulokseen vaikutti massiivisesti linjatuomarin päätökset, sanoi Klopp Sky Sportsille pelin jälkeen.

Saksalaismanagerilta kysyttiin, oliko hän päässyt keskustelemaan tilanteista tuomaristolle?

– Milloin edes kuulit siitä? Minulla ei ole lupaa mennä heidän (tuomarien) huoneeseen kuin vasta puoli tuntia ottelun jälkeen, joten miten olisin voinut (keskustella tuomarien kanssa)?

– Luuletko, että hän (tuomari) tulee luokseni ja sanoo: ”Anteeksi, tein virheen ensimmäisessä rangaistuspotkussa”? Koska se oli selkeästi paitsio. En tiedä, mistä he puhuivat, jos totta puhutaan.

– Ja toinen maali, kyllä, Virgil van Dijk osui häneen (Lamelaan), mutta me kaikki tiedämme, että Lamela halusi sen kontaktin. Niin se tilanne meni.

– He tulevat selittämään sen pilkkutuomion sillä kontaktilla, mutta me kaikki tiedämme. Ottelussa nähtiin niin paljon kovia rikkeitä, varsinkin ensimmäisellä jaksolla, emmekä saaneet yhtään vapaapotkua niistä tilanteista. Sellainen oli selkeästi pelin taso tänään, ja se on OK.

– Sitten viimeisellä minuutilla tulee tuollainen tilanne. Vau. Sinun on oltava varma siitä tai oltava reagoimatta, mutta hän (tuomari) halusi selkeästi olla huomion keskipisteenä. Nyt hän on. Minä en voi muuttaa sitä.