Mahtiseuran paluu huipulle tökkii: ”Ei ole löytänyt sitä tuttua voittamisen ideologiaa”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

AC Milan dominoi vuosikymmeniä Italian Serie A:ta ja Euroopan pelikenttiä. Tänä päivänä joukkuetta rakennetaan kunnianhimoisesti takaisin kohti huippua, mutta vielä punamustilta puuttuu se jokin.

AC Milan on voittanut Serie A:n 18 kertaa ja Mestarien liigan tai sen edeltäjä Euroopan Cupin seitsemän kertaa. Viime vuosina ei ole tullut menestystä kotimaan kamaralla eikä Diavoloa ole nähty enää mellestävän Mestarien liigassa, kuten kultavuosina.

– AC Milanin alkukausi sujui muutamista elon ja nousun merkeistä huolimatta hyvinkin mollivoittoisesti, jonka myötä valmentaja Vicenzo Montella sai lähtöpassit ja seuraikoni Gennaro Gattuso otti vetovastuun joukkueesta, entinen jalkapalloammattilainen Pekka Lagerblom sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Joukkueen peli ei tällä kaudella ole löytänyt sitä tuttua voittamisen ideologiaa, jota AC Milanilta on totuttu näkemään vuosien saatossa ja esitykset ovat olleet melkoista vuoristorataa. Isoin yllätys on varmasti se, että joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa Espanjalainen Suso kuudella maalilla.

AC Milan on sarjassa sijalla kahdeksan ja eroa sarjajohtaja Napoliin on jo 25 pistettä. Mestaruudesta on Milanossa turha haaveilla, mutta vahvalla loppukauden kirillä europeleihin oikeuttava paikka olisi otettavissa. Lauantaina Milan matkaa putoajan paikalla tuskastelevan SPAL:n kotipesään.

– AC Milan ei tällä kaudella ole pelannut lainkaan niin varmasti ns. pienempiä seuroja vastaan kuin mitä seuralta olisi odotettavissa, joten uskon, että kotijoukkue SPAL:lla voi olla hyvätkin mahdollisuudet saada tästä pisteitä tililleen, Lagerblom veikkaa.

Tilastojen valossa SPAL:n mahdollisuudet voittoon ovat tosin heikot.

– Ottelun ei pitäisi olla ennakkoasetelmiin nähden erityisen kutkuttava, sillä joukkueiden kauden aikaisempi kohtaaminen syyskuussa päättyi AC Milanin kotivoittoon maalein 2-0. Historian aikana joukkueet ovat kohdanneet vain 19 kertaa, josta kotijoukkueen voitoksi on merkitty vain yksi ainoa, kahdeksan tasapeliä ja kymmenen ottelua ovat päättyneet AC Milanin eduksi, Lagerblom luettelee.

Nousijajoukkue SPAL aloitti kauden vahvasti, mutta alun innon puristuttua hikipisaroiden mukana puseroista, on Serie A:n rankka arki iskenyt vasten kasvoja. SPAL taistelee putoamista vastaan.

– SPAL:n sijoitus taulukossa sijalla 18 ei nousijajoukkueen positiivisesta alusta huolimatta tule varmasti kenellekään suurempana yllätyksenä. Joukkue taistelee putoamisrajan alapuolella ja eroa viivan päällä olevaan FC Crotoneen on vain kolme pistettä, joten loppukauden jokainen taisto tulee olemaan varsinkin kotistadionilla erittäin merkityksellinen.

SPAL:n riveissä pelaa Serie A:n toinen suomalainen Sauli Väisänen. Toinen suomalainen: Perparim Hetemaj edustaa Chievoa. Siinä missä Hetemaj pelaa kaikki ottelut alusta loppuun jos vain on terve, Väisänen on tippunut pois pelaavasta kokoonpanosta ja edellinen peli on niinkin kaukaa kuin marraskuulta 2017.

– Sauli ei valitettavasti tällä kaudella ole päässyt valmentaja Leonardo Semplicin alaisuudessa kuin seitsemän kertaa kentälle, joten optimistisina odotammekin, josko Saulin itsevarmalle olemukselle ja pallovarmalle pelaamiselle olisi taas käyttöä SPAL:n puolustuksessa, Lagerblom toivoo.

SPAL ja Milan iskevät yhteen lauantaina klo 16.00 ja ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliLeicesterin harjoituksiin palannut Riyad Mahrez: ”Olettamukset poissaoloni syistä ovat olleet valetta”
Seuraava artikkeliEntinen Manchester United -pelaaja kuoli syöpään