Paris Saint-Germainin päävalmentaja Unai Emery kiistää väitteet, joiden mukaan joukkueen brasilialaishyökkääjä Neymar olisi menossa leikkaukseen.

Neymar, 26, loukkasi nilkkansa sunnuntaina Ranskan Ligue 1:n ottelussa Marseillea vastaan, ja hänet kannettiin kentältä paareilla pois.

PSG tiedotti, että Neymarin jalkapöydässä on murtuma ja hänen nilkkansa nyrjähti. Brasilialainen Globo Esporte uutisoi, että hän joutuu leikkaukseen ja olemaan sivussa mahdollisesti kaksi kuukautta.

Emery kiisti brassilehden väitteet sanomalla, että mitään leikkauspäätöstä ei ole vielä tehty. Pariisilaisseuran valmentaja herätteli jopa toiveita siitä, että Neymar kykenisi pelaamaan viikon päästä tiistaina Real Madridia vastaan Mestarien liigan neljännesvälierän toisessa osassa.

– Neymarin kohdalla ei ole tehty päätöstä leikkauksesta. Hän on aina ensimmäinen, joka haluaa pelata jokaisessa ottelussa ja hän on hyvin keskittynyt Realiin. Uskon, että hänellä on pieni mahdollisuus olla valmis siihen otteluun, sanoi Emery uutistoimisto AFP:n mukaan.

PSG hävisi neljännesvälierän ensimmäisen kohtaamisen Real Madridille lukemin 1-3, ja Neymarin puuttuminen toisesta, ratkaisevasta pelistä olisi iso isku pariisilaisten jatkohaaveille.

Vaikka Emery sanoi, että Neymarilla on pieni mahdollisuus pelata toisessa osassa, on hän nyt pessimistisempi ihmeparantumisen suhteen kuin sunnuntaina. PSG-luotsi kiisti kuitenkin jyrkästi väitteet leikkauspäätöksen tekemisestä.

– Tänään tarkkailun jälkeen on näyttänyt vähemmän todennäköiseltä kuin sunnuntaina, että hän olisi valmis tähän (Real Madrid) otteluun.

– Viime iltana (maanantaina) seura julkaisi aiheesta virallisen tiedotteen, jossa kerrottiin pelaajan tilanteesta. Asioista (kuten leikkauksista) ei päätetä tuosta vain. Siihen tarvitaan neuvotteluja lääkärin, pelaajan ja hänen seurueensa kanssa.

– Niin tärkeän päätöksen tekemiseen tarvitaan rauhaa ja hieman kärsivällisyyttä. Juuri nyt en usko, että tarvitsette mitään enempää (tietoa). Ulkopuolelta on tullut paljon tietoa, mutta totuus on se, jonka minä teille kerroin, ja lääkäri kertoi siitä minulle.