Suomen alle 19- sekä 21-vuotiaiden maajoukkueiden päävalmentaja Juha Malinen on täystyöllistetty maajoukkuetaukojen aikana. Malinen kiirehtii Liettusta Sveitsiin pikakyytiä.

Malinen valittiin syksyllä alle 21-vuotiaiden päävalmentajaksi. Maaliskuussa tuli vielä toinen maajoukkuepesti, kun Kimmo Lipponen sai alle 19-vuotiaiden päävalmentajan paikalta potkut ja Malinen valittiin seuraajaksi.

U19-maajoukkue kohtaa tuplamaaottelussa Sveitsin vieraissa. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina 23.3. ja toinen ottelu maanantaina 26.3. Harjoitusottelut ovat ensimmäiset Malisen alaisuudessa. U19-maajoukkue isännöi ensi kesänä EM-kotikisoja, eikä valmistautuminen kisoihin sujunut Lipposen alaisuudessa kovinkaan ruusuisesti.

– Kaikki, mitä on tapahtunut, on nyt takana päin. Niitä on turha alkaa mietiskelemään. Yritän mainostaa pelaajille, että tämä on uusi alku ja jokaisen pelaajan vahvuudet pyritään löytämään palvelemaan tätä joukkuetta, Malinen sanoi Huuhkaja tv:lle.

Myös alle 21-vuotiaat ovat tulessa maajoukkuetauon aikana. Suomi kohtaa Liettuan vieraissa EM-karsintaottelussa. Tämä tuottaa hieman harmaita hiuksia Malisella, sillä U21 pelaa myös perjantaina. Malinen on alle 21-vuotiaiden mukana Liettuassa, kun U19 pelaa periaatteessa ensimmäisen ottelunsa uuden valmentajan alaisuudessa Sveitsiä vastaan.

– Sveitsi-homma tulee sillä tavalla pikkaisen ikävään väliin, koska olen 21-vuotiaiden mukana Liettuassa. Liettuasta lähden sitten pelin jälkeen ja olen lauantaina puolen päivän aikoihin Sveitsissä. Siitä lähtien olen sitten kaikissa tapahtumissa mukana, Malinen avasi kiireistä arkeaan.

Valmennusvastuu ensimmäisessä Sveitsi-kohtaamisessa on Jari Litmasella ja Marko Rajamäellä.

– Pelaajille on pidetty palaveri, jossa tämä ideologia ja ajatusmaailma on käyty läpi. Nyt sitten Litti ja Rapa lähtee tätä ajatusmaailmaa tukemaan Sveitsissä ja tulen sitten mukaan.

Ensi kesän EM-lopputurnaus häämöttää jo nurkan takana. Malisen mukaan joukkueen pitää ymmärtää realiteetit.

– Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tälle joukkueelle. Nyt meidän täytyy olla rehellisiä meidän omaa taitotasoamme kohtaan. Siellä on seitsemän Euroopan huippumaata. Meidän täytyy löytää sellainen tapa toimia yhdessä, että olemme inhottava vastustaja ja pystymme estämään vastustajan pelaamisen. Pyrimme toki myös löytämään niitä hetkiä, jolloin voimme olla pallollisesti vahvoja, mutta meidän täytyy olla rehellisiä ja nöyriä omaa tekemistämme kohtaan, Malinen puntaroi.