Chicago Firen saksalaistähti Bastian Schweinsteiger toivotti ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovićin tervetulleeksi Pohjois-Amerikan Major League Socceriin.

Ibrahimović, 36, purki torstaina sopimuksensa Manchester Unitedin kanssa, ja Los Angeles Galaxy vahvisti perjantaina, että ruotsalaishyökkääjä on liittynyt seuran vahvuuteen.

Schweinsteiger, 33, ja Ibrahimović olivat vielä viime kaudella joukkuekavereita Unitedissa, mutta manchesterilaisseura päästi vähälle peliajalle jääneen saksalaiskonkarin siirtymään kesken kauden Chicagoon.

Saksalaistähti kiusoitteli Ibrahimovićia sosiaalisessa mediassa pilke silmäkulmassa.

– Älä roiku perässäni, Ibra! Ensin United ja nyt MLS. Tervetuloa Major League Socceriin, ystäväni, kirjoitti Schweinsteiger Twitter-tililleen.

LA Galaxy kertoo verkkosivuillaan, että Ibrahimovićin hankintaa on suunniteltu kuitenkin jo pitkään. Keskustelut osapuolien välillä alkoivat jo vuonna 2016, kun ruotsalaiskärki pelasi vielä Paris Saint-Germainissa. Galaxyn presidentti Chris Klein tapasi tuolloin Ibrahimovićin ja tämän agentin, mutta konkarihyökkääjää ei vielä tuolloin kyetty hankkimaan, sillä Galaxyn oli noudatettava MLS:n palkkakattoa ja siihen kuuluvaa Designated Player -sääntöä.

Vajaan vuoden kuluttua Ibrahimović vieraili perheineen Galaxyn stadionilla StubHub Centerissä, jota heille esitteli seuran tekninen johtaja Stevan Kirovski.

Kirovski jatkoi yhteydenpitoa Ibrahimovićiin, kun ruotsalaistähti siirtyi PSG:stä Manchester Unitediin. Galaxyn tekninen johtaja oli jatkuvassa yhteydessä ruotsalaiseen myös silloin, kun Ibrahimović kärsi vakavasta polvivammasta.

– Tämä oli kolmen vuoden projekti, jota työstimme tarkkaan välittämättä siitä, päädymmekö diiliin vai emme. Pidimme suhdettamme yllä, joten meillä oli mahdollisuus katsoa, haluammeko pelaajan vai emme. Lopulta me halusimme ja me myös saimme hänet, kuvailee Kirovski Galaxyn tiedotteessa.