© Kuva: Getty Images

AS: Nike valmis rahoittamaan osan Neymarin jättisiirrosta Real Madridiin

Eva Wahlström vs Katie Taylor

Sijoita 1€ panoksella Wahlströmiin – tienaa 30 euroa!

Espanjalainen AS kertoi tänään, että urheiluvaatteita valmistava Nike olisi valmis rahoittamaan osan brasilialaispelaaja Neymarin huhutusta siirrosta.

Viime kesänä Neymarista tuli maailman kallein pelaaja, kun Paris Saint-Germain hankki brassitaiturin FC Barcelonasta 222 miljoonan euron hinnalla. Sittemmin Neymarin ympärillä on alkanut liikkua puheita uudesta siirrosta Real Madridiin. PSG:n viimeviikkoinen putoaminen Mestarien liigasta oli joidenkin mielestä vahvistus Neymarin lähtöpäätökselle pariisilaisseurasta.

Spekulaatioissa on kuitenkin nähty yksi merkittävä este siirrolle: raha. Jahka Los Blancos hankkisi Neymarin, siirron hinnan arvellaan nousevan 400 miljoonaan euroon. Real joutui myymään ainakin kuusi pelaajaa ja tekemään tukun muita järjestelyitä saadakseen siirtoon vaadittavan rahasumman kasaan.

Nyt AS kuitenkin kertoo, että Real voi säästyä pelaajakaupoilta, sillä Nike on halukas kustantamaan osan hankinnasta koituvista kuluista.

Nike ei kuitenkaan rahoittaisi hankintaa puhtaasta jalkapallon ilosta. Neymarin historiallinen siirtyminen Barcelonasta rajan yli toiselle puolelle Real Madridiin olisi urheilubrändille nimittäin ennen kaikkea strateginen.

Ensinnäkin on huomattava, että tällainen siirto tekisi Neymarista – jonka pääsponsori Nike on – markkina- ja viihdearvoltaan entistäkin suuremman tähden. Pääasiallisena syynä rahoituskuviolle AS kuitenkin näkee Niken hamuaman paitasponsorisopimuksen Real Madridin kanssa.

Tällä hetkellä Real pelaa Adidaksen valmistamissa paidoissa. Seura nettoaa sopimuksesta 40 miljoonaa euroa vuodessa. Euroopan suurseurojen mittakaavassa 40 miljoonaa ei kuitenkaan ole kovin suuri summa. Esimerkiksi Barcelona saa Niken paitadiilistä 105 miljoonaa euroa vuodessa. Vastaavasti Manchester United saa Adidakselta 85 miljoonaa euroa.

Realin tiedetään neuvottelevan uutta diiliä Adidaksen kanssa. Näin ollen Nike on iskemässä oikea-aikaisesti ja sinne, missä Real sitä eniten tarvitsee.

Kärpät – Red Bull Salzburg

Katso matsi ilmaiseksi ja lyö otteluun riskitön veto!