Italian Serie A:ssa nähdään lauantaina kahden suurseuran tiukka kohtaaminen, kun sarjakärki Juventus isännöi kuudentena olevaa AC Milania.

Viasatin selostaja Ville Kuusinen toivoo Milanin antavan oman panoksensa Serie A:n mestaruustaisteluun, vaikka punamustat eivät siinä taistelussa mukana olekaan.

– Itselleni tämä on todella mielenkiintoinen ottelu viikonlopulta. Vaikka Milan on vielä uinuva jättiläinen, ovat nämä edelleen suuria kamppailuja Italiassa. Kaksi suurta kohtaavat, Kuusinen summaa SuomiFutis-sivustolle.

Juventus lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta valkomustien riveissä on varmasti pistetty merkille Milanin vahva vire Serie A:ssa. Syksyllä Milanin kausi näytti olevan menossa täysin penkin alle, mutta marraskuun lopulla päävalmentajaksi tullut seuran pelaajalegenda Gennaro Gattuso on vastoin odotuksia kääntänyt kurssin ja tuonut seuran mukaan taisteluun paikasta Euroopan kentille. Vuoden 2018 puolella Milan ei ole hävinnyt Serie A:ssa kertaakaan. Yhdeksästä ottelusta saldona on kahdeksan voittoa ja
yksi tasapeli.

Kivikova on tosin kotijoukkuekin, sillä se on hävinnyt Serie A:ssa tällä kaudella vain kaksi peliä. Joulukuussa alkanut voittoputki sentään päättyi 12:een otteluun, kun ennen maaottelutauko Juventus pelasi maalittoman tasapelin SPAL:a vastaan.

– Juve on vielä matkalla mestaruuteen, mutta karahti SPAL:a vastaan juuri ennen taukoa ja antoi Napolille taas siimaa. Milan on kova haaste Juvelle, mutta se vaatii Gattuson ryhmältä alkukevään virettä. Mikäli peli on tuskaista kuten esimeriksi Eurooppa-liigan otteluparissa Arsenalia vastaan, ei pisteille Torinossa ole toivoa, Kuusinen summaa.

Juventus johtaa Serie A:ta kahden pisteen erolla Napoliin, kun pelaamatta on yhdeksän kierrosta. Mestaruustaistelun kannalta Milan voi lauantaina näytellä tärkeää roolia. Rooli olisi sille osuva, sillä Milanin mestaruus keväältä 2011 on viimeinen ennen Juventuksen toistaiseksi kuuden mestaruuden mittaista putkea.

– Sanotaan, että 1-1 on toiveissa, jotta Scudetto-taisto jatkuu jännittävänä loppuun saakka, Kuusinen heittää.

Ville Kuusinen selostaa Juventus−Milan-ottelun lauantaina 31.3. Suora lähetys käynnistyy klo 21.40 Viaplay-suoratoistopalvelussa.