Käpylän Pallossa jalkapallotaipaleensa aloittanut laitapuolustaja Juri Kinnunen valmistautuu tällä hetkellä paluuseen Veikkausliigaan Turun Palloseuran kanssa.

Kinnunen, 28, vietti koko alku-uransa pääkaupunkiseudun eri joukkueissa, mutta kaudella 2014 hän lähti Viikingeistä Turkuun, jossa hän on noussut yhdeksi kannattajien suosikeista.

Talousvaikeuksissa kierinyt TPS putosi kuitenkin kauden päätteeksi Ykköseen, ja edessä oli kolme kautta toisella sarjatasolla. Viime vuonna turkulaiset jättivät kuitenkin Hongan niukasti taakseen ja varmistivat paluun Veikkausliigaan Ykkösen voittajina.

Vuosi 2017 oli hieno kausi myös Kinnuselle, joka valittiin Ykkösen Vuoden puolustajaksi.

– Viime vuosi lähti vähän huonosti, mut se oli mulle henkilökohtaisesti tosi hyvä vuosi. Kaikki palkinnot ja kaikki… Ilman sitä meijän joukkuepelaamista ei olis tullut semmosta, kertoo Kinnunen TPS TV:lle.

– Ite iloitsen tosi paljon siitä, että sain henkilökohtaisesti niin paljon hyvää siitä kaudesta, ja se auttaa myös tähän treenikauteen, kun nyt valmistaudutaan Veikkausliigaan.

– Kyllä mä lähden siitä, että me voitetaan jokainen peli ja että mä haluan olla ainakin omalla pelipaikalla taas paras.

Viidettä kauttaan TPS:ssa aloittelevan Kinnusen mukaan päätös jatkaa Turussa oli helppo tehdä.

– Täs on nyt tehty niin hyvää työtä, että se olis ollu tyhmää heittää se roskiin.

– Nyt mitataan taas uus taso meijän joukkueelta. Meillä on hyvä nippu kasassa, ja kunhan me uskotaan meijän omaan tekemiseen ja pelataan samalla tavalla kuin viime kaudella – ja vähän ehkä paremmin – niin kyl tosta saadaan ihan hyvä tulos.