© Kuva: Juha Tamminen

Kommentti: Kauden avausottelut osoittivat tylyn faktan Veikkausliigasta – 523 000 euron ero ei ole mitään

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Veikkausliiga käynnistyi lauantaina vauhdikkaasti kahdella ottelulla. VPS kaatoi FC Interin kotonaan ja PS Kemi teki todellisen ryöstöretken Seinäjoelle voittamalla SJK:n. Veikkausliiga on tasainen sarja, jossa yksikään joukkue ei saa mitään ilmaiseksi.

Inter on ollut talvikaudella suorastaan hurjassa lennossa. Siitä osoituksena paikka Suomen Cupin finaalissa. Turkulaiset saivat kuitenkin huomata Vaasassa, että talven otteluilla ei ole painoarvoa, kun pelataan sarjapisteistä. Interin tehokas hyökkäyskalusto oli avauspelissä Vepsua vastaan paperia.

PS Kemin pelaajabudjetti on tällä kaudella 523 000 euroa pienempi kuin SJK:n. Sillä ei kuitenkaan yksittäisessä ottelussa ole mitään merkitystä. Eurot eivät muutu maaleiksi tai pisteiksi Veikkausliigassa. SJK:n ja PS Kemin välinen lauantainen kamppailu oli erinomainen esimerkki siitä.

Veikkausliiga on tasainen sarja, jossa erot ovat lopulta melko pieniä. Jokaisessa ottelussa on usein ennakkosuosikki ja sarjan mestariksi on helppo nimetä ennakkoon HJK. Silti pitkä sarja koostuu aina yksittäisistä otteluista, joissa voi tapahtua mitä tahansa.

Yksi purkupallo voi päätyä vaaravyöhykkeelle, josta altavastaajan kapteeni tykittää pallon maaliin. Sarjan huippuhyökkääjän pusku avopaikasta saattaa osua tolppaan. Tai altavastaajan maalivahti voi tehdä lisäajalla täydellisen torjunnan. Kyseiset tapahtumat nähtiin Seinäjoella lauantaina, mutta listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Veikkausliigan avauspäivä näytti sen, miksi sarja on niin mielenkiintoinen. PS Kemi voi tulla Seinäjoen OmaSp Stadionin kirkkaisiin valoihin ja napata maalin voiton. FC Interin vahva hyökkäyskalusto voi tuskastella tehojen kanssa, vaikka viime viikolla olisi tykitetty viisi maalia. Parhaat joukkueet pärjäävät pitkässä sarjassa. Yhtäkään pistettä ei silti yksikään joukkue voi budjetoida ennakkoon.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon