Chelsean espanjalaishyökkääjä Álvaro Morata kertoo Marcan haastattelussa mysteerisestä selkävaivastaan, joka on vaivannut häntä hänen ensimmäisellä kaudellaan Valioliigassa.

Morata, 25, liittyi Chelseaan viime kesänä Real Madridista ja oli ilmiliekeissä alkukaudesta iskemällä kuusi maalia yhtä monessa sarjaottelussa.

Sittemin tahti on hyytynyt, ja espanjalaiskärki on osunut puiden väliin Valioliigassa vain kerran joulukuun jälkeen.

Hänellä diagnosoitiin tammikuussa selkävamma, joka piti hänet poissa Chelsean vahvuudesta neljän pelin ajan. Morata myöntää, että loukkaantuminen on vaikeuttanut hänen pelaamistaan huomattavasti.

– Tämä on ollut monimutkainen vuosi minulle, eikä seurallakaan ole ollut paras mahdollinen vuosi.

– Kaikki alkoi niin hyvin. Kaikki rakastivat minua ja minä tein maaleja, mutta nyt se ei ole niin. Ihmiset tulevat sanomaan minulle asioita kadulla, mutta he eivät tiedä, mitä olen käynyt läpi. Ainoa, joka tietää, mitä olen käynyt läpi on vaimoni.

– Olisin mieluummin reväyttänyt lihakseni ja ollut kolme kuukautta sivussa kuin olla tietämättä, mikä oli vialla. Halusin jatkaa pelaamista, mutta en pystynyt. En tiennyt, mikä minulla oli. Chelsean lääkäri tiesi, mutta me menimme tapaamaan muita lääkäreitä Englannissa, je he eivät löytäneet samaa vaivaa. Menimme Saksaan, ja tapahtumat siellä olivat hyvin vaikeita minulle.

Moratan oli matkattava monta kertaa Saksaan, jossa hänen selkäänsä iskettiin kivuliaita ruiskuhoitoja. Hoitojen jälkeen hän palasi aina Englantiin suoraan harjoituksiin.

– Luulen, että tein virheen. Minun olisi pitänyt lopettaa pelaaminen. Kun on loukkaantunut, niin on loukkaantunut, ja siinä se. Voit ehkä pelata yhdessä ottelussa, mutta sitä ei voi jatkaa kuukauden verran. Kaiken sen lisäksi minulla ei ollut juurikaan tuuria sinä aikana. Jos olisin tehnyt maalin yhdessä niistä kymmenessä ottelussa, niin jokin olisi muuttunut.

– Pää on vastuussa ja kontrolloi kaikkea. Päivä ennen ottelua West Hamia vastaan minulle kerrottiin, että minusta tulee isä. Halusin pelata, mutta en pystynyt edes liikkumaan lämmittelyssä. Käskin lääkäriä laittamaan ruiskun selkääni, koska halusin pelata.

– Halusin omistaa maalin tulevalle lapselleni, ja siitä eteenpäin olin mielentilassa, jossa en halunnut luovuttaa, koska halusin todistaa jotain. Se meni huonosti.

Morata sanookin oppineensa läksynsä.

– Minä kärsin. Saatoin saapua kotiin harjoituksista tai peleistä ja minun oli iskettävä ruisku selkääni parikin kertaa, koska en kestänyt sitä kipua. Kukaan ei sanonut minulle, että minulla olisi revähdys siellä tai tuolla. He tutkivat kaikki lihakseni pakaroista selkään.

– Saatoin syödä illallista, kunnes yhtäkkiä tunsin pistävä kivun selässäni ja minun oli lopetettava. En pystynyt edes ajamaan autoa. Halusin kyllä, mutta mitään ei tapahtunut.

– Sitten palasin pelaamaan ottelun cupissa ja kaikki vaikutti olevan hyvin, kunnes ”pam”, se tuli takaisin. En sanonut mitään. Vain lääkäri, valmentaja ja perheeni tiesi siitä.