Englannin toisella sarjatasolla Mestaruussarjassa pelaava Reading tiedottaa kotisivuillaan käyttäneensä Anssi Jaakkolan sopimuksessa olleen option vuoden jatkosta. Näin 31-vuotias suomalaistorjuja aloittaa ensi kaudella Readingissa jo kolmannen kautensa.

Reading FC

@ReadingFC

Reading FC

@ReadingFC
Ahead of the 2018/19 season, #ReadingFC have announced their list of retained players…
.@Anssi_Jaakkola will remain a Royal until the summer of 2019!

The club triggered an option of a third year on his deal at Madejski Stadium.

▶️ rdng.co/Retained1819

Kemiläislähtöinen Jaakkola on ollut Readingissa lähinnä varamiehen roolissa, ensin Ali Al Habsin ja sitten Vito Mannonen kakkosvahtina. Sama osa on ollut tarjolla myös Huuhkajissa, jonka pelaajarinkiin Jaakkola kuuluu, mutta torjuntatöihin kutsu on käynyt vain kahdesti – viimeksi viime vuonna Liechtensteinia vastaan.

Readingissa miestä joka tapauksessa arvotaan. Sen osoittaa vaikkapa seuraava tiedotteen luonnehdinta:

– Jaakkola on todistanut kiistattoman osaamisensa, kun hän on saanut pelivuoron kauden ratkaisevissa otteluissa. Hän on pelannut kolme nollapeliä ja auttanut joukkuetta saamaan pisteitä Boltonia vastaan sekä kotona että vieraissa sekä myös Leedsiä vastaan täällä Madejski-stadionilla.

Reading solmi samalla sopimukset myös nuorten maalivahtien Luke Southwoodin ja Lewis Wardin kanssa. 20-vuotias Southwood kuului Englannin alle 20-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueeseen viime kesänä, ja vietti tämän kauden lainalla Bath Cityssä. 21-vuotias Ward puolestaan pelasi lainalla viidennen sarjatason Aldershotissa.

Jaakkola pelasi Readingissa tällä kaudella kaikkiaan kuusi ottelua Englannin cup-kilpailuissa sekä viisi Mestaruussarjassa. Viime kaudella Reading ylsi jopa nousukarsintoihin, mutta tällä kaudella joukkue kamppaili lähinnä putoamista vastaan. Lopullinen sijoitus oli Mestaruussarjassa vasta 20:s.

Reading erotti maaliskuussa valmentajansa Jaap Stamin. Ohjat otti Valioliigan Swanseata alkukauden aikana valmentanut Paul Clement, joka jatkaa joukkueen peräsimessä myös ensi kaudella.