Belgian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martínez on huolissaan Manchester Cityn puolustajasta Vincent Kompanysta, joka loukkaantui lauantaina harjoitusottelussa Portugalia vastaan.

Kompany, 32, ehti pelata toisella jaksolla vain kymmenen minuuttia, kunnes hän joutui raahautumaan vaihtoon. Konkaritoppari vaikutti venäyttäneen nivusensa pallontavoittelutilanteessa.

Ottelu päättyi tasan 0-0.

Loukkaantumiset eivät ole Cityn kipparille mikään uusi asia. Kompany on varsinkin viime vuosina viettänyt enemmänkin aikaa sairastuvalla. Päättyneellä kaudella häneltä jäi 22 ottelua väliin erinäisten vaivojen takia.

Kompanyn jalka kuvautetaan sunnuntaina. Martínez toivoo hyvää ennustetta, sillä hänen on määrä julkistaa lopullinen, 23 pelaajan, MM-ryhmänsä maanantaina. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa haluaa lopulliset joukkueet viimeistään keskiviikkona.

– Hän tunsi jotain nivusessaan. Huomenna (sunnuntaina) hänet kuvataan. Vastaavat loukkaantumiset vaativat lepoa, mutta olen huolissani, sanoi Martínez FourFourTwon mukaan.

– Tuo on sellainen takaisku, jota kukaan ei ansaitse. Hän on harjoitellut kanssamme, pelannut korkealla tasolla, ottanut vastuuta ja vetänyt joukkuetta eteenpäin. Sellaista momentumia ei halua rikkoa.

– Kaikkien huolestumisen näki, kun hän (Kompany) meni maihin. Kompany tuntee kroppansa, ja hän tietää, kun jotain on vialla.

Belgia aloittaa urakkansa Venäjän MM-kisoissa 18. kesäkuuta. Se pelaa samassa alkulohkossa Panaman, Tunisian ja Englannin kanssa.