Viime viikot ovat olleet Inter-puolustaja Niko Markkulan elämässä onnellista aikaa.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Pitkään sivussa ollut Niko Markkula on juuri nyt onnellinen mies. Inter-tv teki Nikosta kymmenen minuutin haastattelun ennen RoPS-ottelua. #fcinterturku #enemmänyhdessä #veikkausliiga youtu.be/0EaTgifvXbI

Vielä keväällä Markkulan koko uran jatkumisesta ei ollut mitään takeita, ja mies kamppaili kipujen lisäksi masennuksen kanssa. Kipeää jalkaa yritettiin hoitaa ties millä keinoilla, mutta mikään ei tuntunut auttavan.

Veikkausliigan kahdella edellisellä kierroksella Markkula on kuitenkin kiskonut taas pelitamineet ylleen ja on päässyt kentälle Interin asussa molempien otteluiden loppuhetkillä. Jo sitä ennen minuutteja oli tullut kakkosjoukkueen riveissä paljon enemmänkin.

Paluu onnistui siis paljon odotettua aiemmin. Aamusetin haastattelussa Markkula kertoo, että toipumisen ratkaisi yllättävä konsti.

- Kun jalasta otetut kuvat eivät luvanneet pikaista paranemista, lähdin kuukaudeksi kotipuoleen Jyväskylään. Isä ehdotti, että käyn vielä näyttämässä jalkaani keskussairaalan ylilääkärille. Onneksi kävin, Markkula kertaa.

– Lääkärillä oli ollut sama vaiva. Hän ehdotti, että lähden kivuista huolimatta juoksemaan. Itku kurkussa juoksin ensimmäiset lenkkini. Aika hurjalta kuulostaa, mutta tällä tavoin sain jalkani kuntoon.

Pelikuntoon pääseminen edellytti siis korkeaa kipukynnystä, mutta ylilääkärin neuvo toimi. Nyt Markkula on kannattajien riemuksi taas pelikykyinen ja uhkuu intoa.

[readmore from=Markkula-Niko]

– Onhan tämä ihan uskomaton fiilis. Vähitellen peliminuutteja lisää. Tosin joukkueen pelit kulkevat. Voittavaa kokoonpanoa ei helpolla vaihdetta, mutta minulla ei ole mikään kiire päästä heti avaukseen.

Sen verran Markkula on jo ehtinyt tottua taas pelaamiseen, että ensi kaudellekin riittää jo ajatuksia.

- Elän viikon kerrallaan, mutta toki ensi kausikin on jo jossain takaraivossa. Turussa haluaisin jatkaa. Europelitkin kiinnostavat. Paljon olen itsekin velkaa seuralle, Inter-puolustaja lopettaa.

Aamusetin koko juttu on luettavissa täältä.