Mauro Icardin entinen agentti epäilee, että argentiinalaishyökkääjästä ei olisi ikinä tullut ammattilaisjalkapalloilijaa, jos hän olisi jäänyt nuorena Barcelonan akatemiaan.

Internazionale Milanon kapteenina toimiva Icardi, 25, pelasi teini-ikäisenä vajaat kolme vuotta Barcelonan akatemiassa ennen kuin hän siirtyi Sampdoriaan. Tänään keskiviikkona hän vierailee entisen seuransa kotistadionilla, kun Barcelona isännöi Interiä Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Icardi ei ehtinyt debytoida Katalonian suurseuran edustusjoukkueessa, mutta Barcelona tiesi hänen potentiaalistaan. Icardin entinen edustaja Abian Morano selvensi FCInterNews-sivustolle syitä sille, miksi argentiinalaiskärki lähti 17-vuotiaana Barcelonasta.

– Totuus on, että seura ei halunnut myydä häntä. Oleellisin syy (lähdölle) oli se, että Barcelona pelasi formaatiolla, jossa ei ollut puhdasta hyökkääjää. Heidän valitsemassa systeemissä oli piilokärki.

– Siksi päätin, että Icardin oli aika vaihtaa maisemaa. Kahtena ensimmäisenä vuotenaan Barcelonassa hän iski 17 maalia ensimmäisellä kaudellaan ja 19 maalia toisella kaudella.

– On muistettava, että 300 000 euroa vaikutti melkoiselta summalta (Sampdorialle maksettavaksi) 17-vuotiaasta, joka ei saanut minuutteja Barcelonassa.

– He (Barcelona) keskittyivät erilaisen profiilin pelaajiin, sellaisiin, jotka sopivat paremmin piilokärjen rooliin. Joten voidaan sanoa, että hänen hintansa ei ollut pieni, muttei myöskään mahdottoman suuri.

– Mauro oli aina joukkueensa paras maalintekijä juniorijoukkueissa ennen kolmatta kauttaan Barcelonassa.

Moranon mukaan Barcelonan ykköstähti Lionel Messi oli yksi syistä, miksi Icardi ei olisi ikinä lyönyt läpi Kataloniassa.

– Barcelonassa hän (Icardi) ei olisi ikinä päässyt ykkösjoukkueeseen. Muistatteko, mitä Paulo Dybala sanoi siitä, että Messin kanssa ei ole helppo pelata? Uskon, että hän oli oikeassa, vaikka hän sai siitä kritiikkiä.

Zlatan Ibrahimović, Samuel Eto’o ja David Villa muuttuivat keskushyökkääjistä laitahyökkääjiksi pelatakseen Messin kanssa.

– Kun (valmentaja) Pep Guardiola oli Barcelonassa, oli mahdotonta ajatella Barcelonan pelavaan keskushyökkääjällä. Siksi tein päätöksen etsiä (Icardille) siirron muualle.

– Jos Mauro halusi päähenkilöksi, hänen oli lähdettävä. Olen sataprosenttisen varma, että hänestä ei olisi tullut ammattilaisjalkapalloilijaa, jos hän olisi jäänyt.