Manchester Unitedin 25-vuotias kärkimies Romelu Lukaku pelaa poikkeuksellisen pitkää kuivaa kautta. Kun United hävisi tiistaina Mestarien liigassa Juventukselle 0-1, belgialainen pelasi jo kahdeksannen ottelunsa peräkkäin ilman tehtyä maalia.

Edellisen maalinsa Unitedille Lukaku teki 15. syyskuuta. Belgian maajoukkueessa sen sijaan kulkee, sillä Lukakun saldo viimeisestä kolmesta maaottelusta on neljä maalia (kaksi Islannin ja kaksi Sveitsin verkkoon).

Unitedin manageri José Mourinho myöntääkin olevansa Lukakun vireestä – ja alhaisesta itseluottamuksesta – huolissaan.

– Lukaku on fantastinen ammattilainen, joka haluaa antaa kaikkensa joukkueelle, mutta minun on pakko myöntää, että hän ei elä juuri nyt kovin hyvää vaihetta, Mourinho totesi pelin jälkeen Goalin mukaan.

– En tarkoita vain sitä, ettei hän tee maaleja, mutta myöskään hänen itseluottamuksensa, liikkeensä ja kosketuksensa eivät ole kunnossa. Hän ei löydä linkkiä muun joukkueen kanssa.

– Hän on kuitenkin hyökkääjämme, ja hyvä hyökkääjä onkin. Me uskomme häneen.

– Voisinko peluuttaa Marcus Rashfordia hänen paikallaan? Silloin minulla ei olisi laitahyökkääjää. Lukaku on uuttera kaveri. Jonain päivänä maaleja alkaa taas tulla, ja hän saa itseluottamuksensa takaisin, Mourinho vakuuttaa.