Voitosta voittoon liitelevien Huuhkajien kapteeni Tim Sparv tunnetaan hyväkäytöksisenä herrasmiehenä, joka ottaa mieluusti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Sparv vaikutti muun muassa suuresti siihen, että Palloliitto nosti naisten A-maajoukkueelle maksettavia palkkioita.

Joukkojaan edestä johtava Sparv osoitti jälleen, ettei hän tyydy hyväntekijänä pelkkiin puheisiin, vaan on valmis myös konkreettisiin toimiin. Sparv nimittäin kustantaa omasta pussistaan vaasalaiselle koululle tuliterän tekonurmen aikansa eläneen hiekkakentän tilalle.

– Olemme käyneet faijan kanssa ympäri Vaasaa etsimässä jotain sopivaa paikkaa ja se (Vasa Övningsskolan) tuli heti mieleen. Kuulin, että rehtori ja opettajat halusivat tehdä jotain sille, mutta taloudellisesti se oli hankalaa. Kiva, että pystyin auttamaan heitä, Sparv kertoo Iltalehdelle (koko IL:n juttu löytyy täältä).

Kenttävalmistaja Saltex on projektissa yhteistyökumppanina ja osallistuu myös kuluihin.

– Tämä ei ole ilmaista, mutta yhteistyökumppanien avulla mun osuus pienenee, ja se tarkoittaa, että mä voin rakentaa enemmän näitä kenttiä. Ei tämä ilmaista ole, 31-vuotias Sparv lisää.

– Tiedostan, että olen etuoikeutettu ihminen, kun saan pelata työkseni jalkapalloa. Se antaa mahdollisuuden auttaa muita, ja tällaisella tavalla olen päättänyt tehdä sen.

[readmore from=Sparv-Tim]

Sparv sanoo haastattelussa, että idea on kytenyt miehen mielessä lapsuudesta saakka.

– Kun kävin ala-astetta Oravaisilla mun unelma aina oli, että tulisin jonain päivänä takaisin rakentamaan tällaisen kentän koululle ja kaikille sen kävijöille. Siitä se alkoi, ja nyt on tämä toinen projekti, jo joitain vuosia sitten Oravaisiin tekonurmikentän rakennuttanut Sparv kertoo.

Sparvin uudesta kenttäprojektista kertoi ensimmäisenä Vasabladet.