Kokkolan kaupunginhallitus käsitteli maanantai-iltana kaupungin keskuskentälle suunniteltavia olosuhdeparannuksia. Hallitus päätyi kannattamaan ehdotusta ja esittää nyt valtuustolle määrärahoja muun muassa katsomon hankintaa ja valaistusta varten vuosien 2019 ja 2020 talousarvioihin.

Jotta Veikkausliigaa voidaan pelata Kokkolassa, on olosuhteita pakko kehittää huomattavasti. Keskuskentän parantaminen on tilapäisvaihtoehto, mutta tässä vaiheessa järkevin sellainen.

Keskuskentälle aiotaan hankkia 800 henkilön katettu katsomo jo ennen ensi kauden alkua. Kaupungin kotisivujen tiedotteen mukaan katsomomodulit voitaisiin aikanaan siirtää keskuskentältä muualle, esimerkiksi Kirkonmäen urheilukentälle, Santahakaan ja Kälviän urheilukentälle

[readmore from=KPV]

Valaistus keskuskentälle on määrä hankkia vuoden 2020 aikana. Lisäksi kahden seuraavan vuoden aikana kentälle tehdään pienempiä kunnostustöitä, erityisesti toiminnallisten tilojen osalta sekä turvallisuuteen liittyen.

Keskuskentän nurmi pyritään saamaan keväällä mahdollisimman varhain pelikuntoon, mutta Kokkolassa varaudutaan myös alkukauden kotipelien pelaamiseen muualla. Lähimmät Veikkausliigan olosuhdekriteetit täyttävät mahdolliset varakentät löytyvät Vaasasta ja Seinäjoelta.

Kaupunginhallituksen esityksessä vuoden 2019 talousarvioon varataan 700 000 euroa ja vuoden 2020 talousarvioon 200 000 euroa keskuskentän olosuhdeparannuksiin. Investoinnit katetaan lisäämällä lainanottovaltuutta.

KPV pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ensimmäisen kerran sitten vuoden 1990.