Ruotsilla on tänään lauantaina edessä tärkeä ottelu Nations Leaguessa.

Ruotsi pelaa Nations Leaguen B-liigan lohkossa 2. Joukkue on kolmen maan lohkossa jumbona yhdellä tasapelipisteellä. Seitsemän pistettä saanut Venäjä ja kolme pistettä ottanut Turkki ovat pelanneet yhdet ottelut enemmän.

Tosiasia kuitenkin on, että Ruotsi on viimeisenä ja tarvitsee pisteitä pysyäkseen B-liigassa. Janne Anderssonin suojatit kohtaavat lauantaina Turkin vieraissa. Urakka päättyy kotiotteluun Venäjää vastaan tiistaina.

– Naapuri on nyt vähän haastavammassa tilanteessa kuin me, Huuhkajien Sauli Väisänen naurahtaa.

– Olisi hyvä, jos he tippuisivat. Pääsisin vähän kuittailemaan Marcukselle kopissa.

Väisänen edustaa Italian Serie B:n seura FC Crotonea yhdessä ruotsalaisen Marcus Rohdénin kanssa. Rohdén on valittu Ruotsin joukkueeseen kahteen viimeiseen lohkovaiheen otteluun.

Väisänen pelasi lyhyttä lainapestiä lukuunottamatta kaudet 2014-2017 tukholmalaisen AIK:n riveissä ja on seurannut senkin vuoksi länsinaapurin maajoukkueen menoa hieman suurennuslasilla.

Ruotsi avasi Nations Leaguen 2-3-kotitappiolla Turkille. Viime kamppailusta joukkue puristi maalittoman tasapelin Venäjän vieraana.

– Odotan, että Ruotsi lähtee heille tutulla 4-4-2-systeemillä. Mitään uutta tuskin on luvassa, mutta ehkä prässi ja hyökkäyspeli ovat aggressiivisempaa. Ruotsi lähtee hakemaan voittoa, kun edellisestä kohtaamisesta on alla tappio, Väisänen toteaa.

Väisänen kertoo jutelleensa Rohdénin kanssa lauantain ottelusta. Pienet varoituksen sanat lähtivät Turkin fanaattisista kannattajista. Huuhkajat kärsi EM-karsintaottelussa Turkissa maaliskuussa 2017 0-2-tappion.

– Menimme kentälle, niin siellä oli koko yhden sivustan mittainen Turkin lippu ja aivan hirvittävä meteli. Se ei ole missään nimessä helppo paikka, vaikka toki Ruotsi on tottunut pelaamaan suurien yleisöjen edessä kotonakin. Mutta kyllä Turkissa on aikamoinen lataus ja vihellyskonsertti varmasti joka kerta.

Turkin ja Ruotsin välinen ottelu on nähtävissä lauantaina suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplayssa. Lähetys alkaa kello 18.50.