Tapaninpäivänä pelattu Interin ja Napolin välinen Serie A -ottelu on poikinut melkoisesti jälkipyykkiä. Suurin polemiikki on syntynyt vierasjoukkue Napolin senegalilaistoppari Kalidou Koulibalyyn kohdistetuista rasistisista huuteluista.

Nyt Interiä on rangaistu kannattajien ala-arvoisesta käytöksestä. Inter joutuu pelaamaan kaksi seuraavaa kotiotteluaan tyhjällä stadionilla. Myös kolmannessa ottelussa stadion on osittain vajaa, sillä kotijoukkueen ultria ei omaan kaarteeseensa päästetä.

Tyhjällä stadionilla pelattavat ottelut ovat Inter-Sassuolo (19.1.) ja Inter-Bologna (3.2.), ja ultrilta pääsy on evätty vielä ottelussa Inter-Sampdoria (17.2.).

Napolin päävalmentaja Carlo Ancelotti kertoi pyytäneensä ottelun tuomaristolta kolme kertaa ottelun keskeyttämistä.

– Jalkapallo on todellisten kannattajien perintöä, ja sitä pitää puolustaa heiltä, jotka käyttävät sitä jännitteiden luomisen välineenä, Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina totesi.

– Tuomitsemme kaikenlaisen fyysisen ja verbaalisen väkivallan, ja rodullinen syrjintä on jyrkentävä asianhaara. Emme salli sellaisen käytöksen tuhota jalkapalloa.

[readmore from=Internazionale]

Inter ei ollut ainoa rangaistu yksikkö, sillä Serie A langetti myös Koulibalylle kahden ottelun pelikiellon. 27-vuotias Koulibaly ajettiin pelissä ulos 80. minuutilla hänen taputettuaan sarkastisesti tuomarille ensimmäisen varoituksensa jälkeen.

Milanon pormestari Giuseppe Sala pyysi tapahtunutta Koulibalylta anteeksi Facebook-tilillään, nimittäen rasistista huutelua ”häpeälliseksi toiminnaksi arvostettua urheilijaa kohtaan”.

This Is Anfield

@thisisanfield
"These abominable acts will not reach you at all."

Sadio Mane has given compatriot Kalidou Koulibaly his support after he suffered racist abuse during Napoli's trip to Inter Milan yesterday. 👏

ESPN FC

@ESPNFC
Cristiano Ronaldo has come out in support of Koulibaly after the Napoli star became subject to racial abuse from Inter Milan fans. 👏

Häiriötekijät eivät rajoittuneet ainoastaan rasismiin, vaan Milanossa nähtiin myös verisiä yhteenottoja ottelun alla. Yksi Interin kannattaja kuoli, kun hänen ylitseen ajettiin pakettiautolla. Neljä Napolin fania puolestaan loukkaantui, yksi heistä puukotuksen seurauksena.

Matias Strozyk

@MaStrozyk
Eilinen Inter-Napoli summasi kyllä kiitettävällä tehokkuudella emotionaalisen etäisyyden italialaiseen jalkapalloon:

- rasismikohu
- ainakin neljää kannattajaa puukotettu
- yksi kannattaja kuoli jäätyään vastapuolen kannattajan pakettiauton alle

Ja eteenpäin.

Lähde: BBC