Amsterdam Arenalla nähtiin hurja taistelulohkovoitosta, kun Ajax sai vieraakseen saksalaisen Bayern Münchenin. Tapahtumarikas kuuden maalin maali-iloittelu päättyi 3-3-tasatulokseen.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi jopa neljä maalia. Nicolás Tagliaficon tasoitus syntyi aivan lisäajan viimeisillä hetkillä.

Myös tunteet kiehuivat, kun sekä Ajaxin Maximilian Wöber että Thomas Müller ajettiin vuoron perään ulos kentältä. Etenkin Müllerin kung-fu-potku Tagliaficon päähän puhutti.

Bayern otti johtoaseman 13. minuutilla, kun Robert Lewandowski rokotti isäntiä lähietäisyydeltä.

Ajax kuittasi takaiskun toisen puoliskon 61. minuutilla Dusan Tadicin osuttua tolppien väliin.

Kuusi minuuttia Tadicin maalista Ajax joutuikin vajaalle. Maximilian Wöberille nousi suora punainen kortti puolustajan liuttua takaapäin vaarallisen näköisesti Leon Goretzkan nurmen pintaan.

Puntit tasoittuvat viimeisen vartin alkuun, kun Thomas Müller hyppäsi jalka korkealla ja osui kung-fu-potkullaan suoraan Nicolás Tagliaficon päähän. Myös Bayern-hyökkääjä ajettiin ulos.

Ottelun viimeinen kymppi tarjosi vielä jännitystä suuntaan jos toiseen. 81. minuutilla Jeromé Boateng rikkoi ja Ajax sai rangaistuspotkun. Tadic naulasi päivän toisensa vasempaan ylänurkkaan.

Viisi minuuttia myöhemmin sama toistui toisessa päässä, kun Bayern sai rangaistuspotkun Tagliaficon holtittoman taklauksen jälkeen. Myös Lewandowski onnistui pilkulta ja peli oli jälleen tasan.

Bayern sai tästä lisävirtaa. 90. minuutilla vieraat ottivat suuren askeleen kohti täysiä pisteitä. Thiago Alcantara tarjoili vasemmalle ja Kingsley Comanin veto yllätti Onanan.

Ajax ei tästä lannistunut, vaan lisäajan viimeisellä minuutilla tapahtui. Müllerin runtelema Tagliafico, joka liukui Klaas Jan Huntelaarin syötöstä viime hetken tasoituksen sisään tyhjään maaliin.

Ajaxille ei riittänyt tasapeli lohkovoittoon. Bayern nappasi E-lohkon ykköspaikan kahden pisteen erolla. Kolmanneksi sijoittui Benfica ja viimeiseksi jäi AEK Ateena.

Lyon rimaa hipoen jatkoon lumimyräkässä

Ukrainass Kiovassa Lyon sai tarvittavan vieraspisteen selvitäkseen pudotuspeleihin. Ranskalaisjoukkue ylsi 1-1-tasapisteeseen haastavissa olosuhteissa.

Koko pelin ajan ottelua koetteli raju lumimyräkkä, joka myös viivästytti muutaman minuutin toisen puoliskon alkua.

Shakhtarin Junior Moraes maalasi avausmaalin 22. minuutilla, joka piti isännät pitkään johdossa.

65. minuutilla Lyon sai tehtyä tarvittavan maalin. Tuttu tutkapari rakensi tasoituksen, kun Nabil Fekir paukautti Memphis Depayn syötön jälkeen pallon vasempaan nurkkaan.

Tasapelin myötä Lyon sijoittui toiseksi kaksi pistettä Shakhtarin edelle. F-lohkon voitti Manchester City.

Mestarien liiga keskiviikkona 12.12.2018

Plzen-AS Roma 2-1 (0-0)
62′ Jan Kovarik 1-0
68′ Cengic Ünder 1-1
72′ Thomas Chory 2-1

Real Madrid-TsSKA Moskova 0-3 (0-2)
37′ Fedor Chalov 0-1
43′ Georgi Schennikov 0-2
73′ Arnór Sigurdsson 0-3

Ajax-Bayern München 3-3 (0-1)
13′ Robert Lewandowki 0-1
61′ Dusan Tadic 1-1
82′ Dusan Tadic Rp 2-1
86′ Robert Lewandowski Rp 2-2
90′ Kingsley Coman 2-3
90+5′ Nicolás Tagliafico 3-3

Benfica-AEK 1-0 (0-0)
88′ Alex Grimaldo 1-0

Manchester City-Hoffenheim 2-1 (1-1)
16′ Andrej Kramaric Rp. 0-1
45+1′ Leroy Sané 1-1
61′ Leroy Sané 2-1

Shakhtar Donetsk-Lyon 1-1 (1-0)
22′ Junior Moraes 1-0
65′ Nabil Fekir 1-1

Valencia-Manchester United 2-1 (1-0)
17′ Carlos Soler 1-0
47′ Phil Jones Om 2-0
87′ Marcus Rashford 2-1

Young Boys-Juventus 2-1 (1-0)
30′ Gullaume Hoarau Rp. 1-0
68′ Gullaume Hoarau 2-0
80′ Paulo Dybala 2-1