Espanjalainen legendamaalivahti Iker Casillas kuittaili sunnuntaina oletettavasti entiselle valmentajalleen, Manchester Unitedin managerille José Mourinholle.

Nykyään portugalilaista Portoa edustava Casillas pelasi Mourinhon alaisuudessa kasvattajaseurassaan Real Madridissa, missä kaksikon sukset menivät ristiin. Yhteisten vuosiensa jälkeen he ovat vaihtaneet ajoittain kiivaasti kuulumisiaan median välityksellä.

Sunnuntaina Mourinhon luotsaama United kärsi Englannin Valioliigassa 1-3-tappion Liverpoolille. Tappio oli monella tapaa symbolinen. Englannin jalkapalloa 1990- ja aiemmin 2000-luvulla hallinnut Manchester United jäi tyystin Liverpoolin jalkoihin. Liverpool vyöryi modernin ja vauhdikkaan jalkapallon puolesta puoltavan Jürgen Kloppin johdolla yli Unitedin ja Mourinhon, jota on syytetty taktiseksi dinosaurukseksi. Viimeksi kaudella 1989-90 Englannin pääsarjan mestaruutta juhlinut Liverpool voitti pitkäaikaisen verivihollisensa suvereenilla esityksellä ja siirtyi Valioliigan sarjakärkeen.

United on sarjataulukossa kuudentena, 19 pisteen päässä Liverpoolista. Manchesterilaiset ovat viimeksi keränneet yhtä vähän pisteitä tässä vaiheessa kautta kaudella 1990-91.

OptaJoe

@OptaJoe
26 - Manchester United have picked up 26 points after their first 17 Premier League games; their worst points haul in the top-flight at this stage since 1990-91 (also 26 points). Dip.

Casillas kommentoi hiljattain välejään Mourinhoon kertomalla haastattelussa, että tekisi asiat toisin ja ”tarttuisi härkää sarvista”, jos hän voisi palata ajassa taaksepäin vaikeisiin hetkiin Real Madridissa.

Mourinho vastasi Casillasin lausuntoon portugalilaislehti Recordin haastattelussa sanomalla, että espanjalaisvahdin kommentit ovat tyypillisiä ”sellaiselle pelaajalle, jonka ura lähenee loppuaan”.

Casillas jatkoi tätä keskustelua sunnuntaina sosiaalisessa mediassa. Hän ei maininnut mitään nimiä, mutta ei ole vaikeaa arvuutella, kenelle hänen viestinsä oli suunnattu.

– Erään portugalilaisen lehden mukaan, joku sanoi, että minun kaltaiseni pelaaja (37-vuotias) on uransa loppuvaiheessa. Olen täysin samaa mieltä! kirjoitti Casillas Twitter-tililleen.

– Minun kysymykseni tälle lehdelle on tämä: Milloin ja missä tilanteessa valmentajasta näkee, että hän ei enää johda joukkuettaan?

Iker Casillas

@IkerCasillas
Según un diario portugués alguien dijo que un jugador como yo ( 37 años ) está al final de su carrera. Completamente de acuerdo!Mi pregunta es,para ese periódico:
En el caso de los entrenadores, cuando y en qué momento se ve que ya no están para dirigir un equipo o entrenar?