Juventus kohtaa tänään keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Atlético Madridin vieraskentällä.

Viimeisen viiden vuoden aikana kahdesti kilpailun finaaliin yltäneellä Juventuksella on vaikea tehtävä edessään, sillä Atléti on voittanut edelliset kahdeksan europeliään kotistadionillaan Wanda Metropolitanolla ja pelannut siellä 12 putkeen tappioitta.

Atlétin kotitaiasta voi olla vielä suurtakin hyötyä Mestarien liigassa, sillä tämän kauden loppuottelu pelataan Wanda Metropolitanolla. Atlétin ja finaalin välillä on kuitenkin vielä Juventus sekä mahdollisesti kaksi muuta joukketta, ja hallitseva Italian mestari haluaa rikkoa madridilaisten kotivireen.

– Meidän on pysyttävä terävänä ja yritettävä hallita peliä, kommentoi Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri FourFourTwon mukaan.

– En ottaisi tasapeliä nyt. Sanoin itse asiassa jätkille, että on tärkeää tehdä maali, joskin kaksi maalia olisi vielä parempi.

– Tämä ei ole vain ottelu muiden joukossa, tämä on tärkeä neljännesvälieräpeli, kuten viimeisenä viitenä vuonna. Mestarien liiga (mestaruus) on aina ollut Juventukselle tavoite.

– Tästä tulee kahden, mahtavan organisaation omaavan, joukkueen hyvä ottelu. Atlético on tehnyt puolustamisesta vahvuutensa, ja he ottavat kaiken irti erikoistilanteista. Tämä on ensimmäinen kahdesta ottelusta, ja meidän on luotava pohja jatkoonpääsylle.

Juventus värväsi viime kesänä riveihinsä viisinkertaisen Mestarien liigan voittajan, portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldon, Real Madridista. Ronaldo, 34, pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa Madridissa sitten viime kesän siirron.

Allegri uskoo, että portugalilaisesta on paljon hyötyä Euroopan kirkkaimman seurajoukkuekruunun tavoittelussa.

– Ronaldo on ehdottomasti etu meille, koska hän ja Lionel Messi ovat olleet turnauksen parhaat maalintekijät viimeisenä kymmenenä vuotena, mutta koko joukkueen on esiinnyttävä hyvin. Ronaldon, maailman parhaan pelaajan, avulla on parempi mahdollisuus voittaa, mutta se ei ole varmaa.